Hlavní obsah

Mexické zemětřesení, euforie v Limě i tleskání Vikingů. Tak fanoušci žijí šampionátem

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Peru se kvalifikovalo na mistrovství světa po 36 letech a v utkání s Dánskem sahalo po bodech.Video: Josef Mačí, AP

 

Reklama

Mexičtí fanoušci oslavili vítězství nad Německem bouřlivou párty v hlavním městě. Stejně jako Peruánci, kterým naládu nezkazila ani prohra s Dánskem.

Článek

Mexický útočník Hirving Lozano obchází ve vápně Mesuta Özila a ranou na blížší tyč překonává Manuela Neuera. Běží 36. minuta úvodního utkání skupiny F mistrovství světa a fanoušci v Ciudad de México i po celé zemi bouří nadšením. Erupce radosti v mexickém hlavní městě vyvolává dokonce menší umělé zemětřesení.

Mexiko nejtěsnější fotbalový výsledek udrželo až do konce hrací doby a uštědřilo favoritovi na vítězství celého mistrovství těžký direkt.

„Jsem neskutečně šťastná, že Mexiko zvítězilo. Pro nás je to podobné jako vyhrát mistrovství světa,” dojímala se po zápase jedna z fanynek Socorro Uribeová.

Velké mexické překvapení se ale odehrálo až po sobotní senzaci. Island remizoval s Argentinou 1:1 a fanoušci nevynechali tradiční předzápasové tleskání. Ještě bouřlivější atmosféru ale zažívalo hlavní město Peru Lima. Tamní reprezentace se kvalifikovala na mistrovství světa po 36 letech a v utkání s Dánskem sahala po bodech.

Oslavy fanoušků po odpískání penalty na konci prvního poločasu ale pokazil její exekutor Christian Cueva. Peru tak prohrálo s Dánskem 0:1, místní ale světovým šampionátem žijí a ani prohra národní šílenství nezastaví.

„Jsem nadšený. Je to jedinečný pocit, že se Peru dostalo na mistrovství světa. Myslel jsem, že se toho nedožiju. Byl to můj sen, který se proměnil ve skutečnost, a já teď můžu v klidu umřít,” dodal Peruánec na náměstí v Limě Marco Antonio Quispe.

Peruánci si ale budou žít svůj sen ještě minimálně týden. Ve čtvrtek hrají s Francií a základní skupinu uzavřou utkáním s Austrálií.

Reklama

Doporučované