Hlavní obsah

Mexický pár si vyjel s kočárkem plným částí těl. Je podezřelý z vraždy více jak 20 žen

Mexická policie vyšetřuje pár sériových vrahů. Zabít měl až 20 žen.Video: Jan Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Policie v Mexiku zadržela při vyšetřování případu zmizení tří žen a nemluvněte pár, který je nyní podezřelý z vraždy více jak dvaceti žen.

Článek

Manželé veřejnosti představení pouze pod křestními jmény Juan Carlos a Patricia jsou ve vazbě od minulého týdne. Po jejich zatčení v souvislosti s případem zmizení tří žen a nemluvněte se pár doznal k vraždám nejméně deseti žen a prodeje pohřešovaného dítěte jinému páru. Napsal o tom britský server BBC.

Policisté zatkli podezřelý pár poté, co opustil sledovaný dům s kočárkem, ve kterém však místo pohřešované dvouměsíční holčičky nalezli černý plastový pytel s částmi ženských těl.

Podle televize CNN našli další části těl zabalené v pytlích i v obydlí páru, ve kterém důkazy zločinu ukrýval také v osmi kýblech s cementem a v mrazáku. Soudní znalci nálezy stále zkoumají, aby určili celkový počet obětí.

„Juan Carlos přiznal účast a dal nám přesné detaily k vraždám nejméně deseti žen. Informace nyní rozebírají vyšetřovatelé a forenzní oddělení. Na výsledky čekáme,” prohlásil na tiskové konferenci státní zástupce Alejandro Gomez.

Pohřešované ženy dvojici znaly

Strážníci začali pár bydlící na předměstí Mexico City vyšetřovat a sledovat po zmizení třech žen v dubnu, červenci a září tohoto roku. Gomez uvedl pro tamní server Mexico News Daily, že všechny tři ženy podezřelé manžele „nějakým způsobem” znaly.

Server BBC navíc uvedl, že podle vyšetřovatelů dvojice ženám na ulici prodávala jídlo a oblečení. Do domu je pak nalákala pod záminkou většího výběru oděvů.

Manželé se ve vazbě doznali k tomu, že pohřešovanou dvouměsíční holčičku jménem Valentina prodali za přibližně 18 tisíc korun jinému páru. Policie udanou dvojici podle místních médií už zadržela a nemluvně předala jeho babičce.

Zavražděné byly matky samoživitelky

Matku nemluvněte, osmadvacetiletou Nancy Huitronovou, zaregistrovala mexická policie 6. září jako třetí pohřešovanou. Server BBC doplnil jména také dalších dvou žen, třiadvacetileté Arlet Olguinové a devětadvacetileté Evelyn Rojasové.

Podezřelý Juan Carlos se podle žalobce doznal i k znásilnění žen. Všechny tři měly být matky samoživitelky.

Vládní statistiky podle agentury Reuters uvádějí, že mexická policie v posledním roce vyšetřovala nejméně dva a půl tisíce případů vražd žen. Meziroční nárůst o více jak tisíc případů svědčí o zvyšující se kriminalitě a násilí v zemi.

Televize CNN uvedla, že v roce 2016 bylo v Mexiku každý den zavražděno sedm dívek nebo žen. Vychází z čísel orgánu OSN pro rovnost žen a mužů a posílení postavení žen.

Reklama

Doporučované