Hlavní obsah

Mezi Bojkovicemi a Rudimovem se sesunula silnice, je zavřená

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Mezi Bojkovicemi na Uherskohradišťsku a Rudimovem na Zlínsku se sesunula zřejmě kvůli dešťům silnice třetí třídy. Od pondělí je neprůjezdná, motoristé mohou uzavřený úsek objíždět přes Slavičín na Zlínsku.

Článek

Oprava poškozené silnice nejspíše začne až na jaře, protože vlivem nedávných vytrvalých dešťů ujel silniční svah u Bojkovic. Sesuv silnice III/49515 je dlouhý zhruba 50 metrů. „Je tam podemletá silnice, pod vozovkou jsou kaverny. Takže jsme byli nuceni po dohodě se silničním správním úřadem udělat uzavírku,“ uvedl Bronislav Malý, ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje, které se o silnice nižších tříd v regionu stará.

Část svahu podle něj ujela už před 14 dny. Pracovníci správy a údržby silnic proto na okraj silnice umístili značky, které sice vozovku zúžily, avšak místo zůstávalo průjezdné. „Sesuv ale pokračoval dál. Než aby se tam stalo něco horšího, tak jsme raději silnici uzavřeli zcela,“ řekl Malý.

Na zákaz vjezdu nyní řidiče upozorňují provizorní značky. Silničáři počítají také s osazením dočasných značek navádějící motoristy na objížďku, která povede přes Slavičín. Omezení potrvá několik měsíců.

„Uděláme nezbytná opatření, aby se svah nesesouval dál. To znamená rýhy na odvodnění povrchových vod. Určitě ale nepustíme provoz, půjde to až po definitivním zabezpečení silnice,“ uvedl ředitel. Silničáři aktuálně čekají na posudek geologa, který se zabývá možným řešením problému. Do rekonstrukce silnice se však stavební firma pravděpodobně nepustí dříve než na jaře příštího roku.

Reklama

Doporučované