Hlavní obsah

Mezi mnou a tanečnicí u tyče je zásadní rozdíl, říká mistryně republiky v pole dance

Eva Rajlichová to u tyče zvládá mistrně.Video: Dominika Nováková

 

Reklama

Eva Rajlichová je mistryní České republiky v pole dance za rok 2017, na krk si pověsila i bronzovou medaili z mistrovství světa. O rozdílu v tanci u tyče a pole dance popovídala ve Slavných.

Článek

Pole dance je náročný sport, který vyžaduje velké fyzické úsilí, sílu, eleganci, ladnost a velkou flexibilitu. Mnoho lidí si ale tento sport spojuje s nočními kluby. Je to ovšem něco úplně jiného, pole dance má přísná pravidla, která se musí dodržovat. „Základní rozdíl mezi mnou a tanečnicí u tyče je, že já jsem víc na tyči než kolem ní. Pravidla stanovují, kolik silových prvků, flexibilních prvků a kolik otoček tam musí dát. A já to jako účastník soutěže musím respektovat,” říká Eva Rajlichová.

Pole dance má přísná omezení, co se týče oblečení. Člověk musí mít na zadní části těla určitý počet centimetrů látky, zakrytý musí být i vršek, muži mohou mít jednoduché plavky. „Jsou soutěže, které se víc věnují umění, ty se jmenují pole art. Tam je stanovené nějaké téma a je více hodnocený umělecký dojem. Potom je pole sport, tam patří ty povinné prvky. A právě v této disciplíně jsem se stala mistryní republiky,” vysvětluje Eva Rajlichová.

U pole dance záleží na vytrvalosti. Než se člověk naučí ovládat tyč, trénink bolí, klouže to. Modřiny, mozoly a spáleniny k tomuhle sportu prostě patří.

Reklama

Doporučované