Hlavní obsah

Srbská média: Takto vraždil mezinárodně hledaný nájemný vrah, kterého zadrželi v Praze

Video srbských médií ukazuje nájemného vraha, který v Bělehradě zastřelil člověka.Video: Redakce Seznam

 

Reklama

Policie zadržela v pátek v Praze cizince, na kterého vydaly tři země zatykače kvůli podezřením z vražd. Osmatřicetiletý muž disponoval padělanými doklady a měl dvě střelné zbraně. Nyní se bude jednat o jeho vydání do států, které o zadržení požádaly, informovala dnes mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová. Podle webu srbského deníku Blic je zadrženým nájemný vrah ze Srbska, Čaba Der.

Článek

Policie ze speciálního útvaru cíleného pátrání se středočeskou zásahovou jednotkou zadržela mezinárodně hledaného muže v pátek pozdě večer v Praze na Žižkově. „Zadržený cizinec byl v mezinárodním pátrání na základě evropských zatýkacích rozkazů vydaných maďarskými a nizozemskými justičními orgány a dále na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu vydaného justičními orgány Srbska,” uvedla Sikorová. Dodala, že ve všech případech šlo o vraždy spáchané střelnou zbraní.

Video ze zásahu policie v Praze:

Video ze zásahu policie.Video: AP

Policistům se podařilo muže překvapit a zákrok, který se podle webu Blicu odehrál v pražském hotelu Amadeus, kde si údajný nájemný vrah pronajal pokoj před třemi týdny, byl rychlý a razantní. Následně kriminalisté zjistili, že zadržený disponoval padělanými doklady a dvěma střelnými zbraněmi, municí a tlumičem. Rovněž používal maskovací prostředky, aby změnil vzhled.

Zadržený muž je v policejní cele a justiční orgány musejí vyřešit jeho předání, doplnila policejní mluvčí Sikorová.

Srbská média, na něž se odvolává agentura AP, v lednu zveřejnila video, na němž zadržený muž vystupuje na bělehradském předměstí za bílého dne z auta, chladnokrevně zastřelí vedle stojícího člověka, znovu nasedne a z místa odjede.

Reklama

Doporučované