Hlavní obsah

Michaela Kuklová: Jasněnka je známá, ale život mi změnila Andělská tvář

Michaela Kuklová už si na pozornost médií zvykla.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Herečka Michaela Kuklová žije poklidným životem na západě Prahy. Ne vždy tomu tak bylo, což potvrzuje v rozhovoru pro Magazín Slavní na Televizi Seznam.

Článek

Michaelu Kuklovou má většina z nás spojenou s rolí princezny Jasněnky. Jak je pro herečku náročné mít nálepku jedné role?

„Nikdy jsem na to nenadávala, protože generace dorůstají a to, že mě ty děti pořád poznávají, je pro mě potěšující okolnost,“ vyvětlila v úvodu. Za mezník své kariéry ale tuto pohádku nepovažuje. Snad jen v tom, že ji lidé začali znát. „Pro mě takovým milníkem byla Andělská tvář. Ten film miluju, i když samozřejmě zapříčinil spoustu změn v mém životě, a pak muzikál Tajemství Dana Landy, který mě nesmírně vystřelil a vrátil do života.“

Právě film Andělská tvář herečce změnil život. Její tehdejší manžel a producent filmu Jiří Pomeje věřil, že příběh bude zlatým dolem, a tak si na dílo s rozpočtem 70 milionů půjčil, kde se dalo. Několik sponzorů však projekt těsně před natáčením opustilo a on se rozhodl zariskovat a film natočil. „Štáb prostě respektoval, že mi nemůžou říkat věci, které mám vyřídit Jirkovi. Že na place jsem jenom herečka. Nicméně jsem to samozřejmě vnímala a vše jsme doma řešili. Ty aktuální věci – vypadnutí sponzora a shánění peněz – mě tehdy neskutečně nervovaly,“ vzpomíná po letech.

A lepší to nebylo ani po dokončení filmu. I když získal dva České lvy, u diváků propadl a Jiří Pomeje zkrachoval. V tuto dobu začala mediální štvanice, která neskončila ani o několik let později, kdy se pár rozvedl: „Když se o vás píše něco, co není pravda, co jsou křivdy, tak to hodně bolí. Já jsem mlčela úplně. Neříkala jsem vůbec nic. Ze mě vyšlo slovo rozhovor až v podstatě měsíc předtím, kdy jsme věděli, že Jiří Pomeje je podruhé nemocný. Tak to bylo poprvé, co jsem to slovo vyslovila. Přesto mi ho vkládali do úst, protože to byla všeobecně známá informace. To, co se dalo vydedukovat. A tyhle věty se se mnou táhnou dodnes, jsou mi přisouzené, ale nejsou moje,“ dodává herečka.

Jak si na pozornost médií zvykla? Přála by si, aby šel syn Roman v jejích šlépějších? I to se dozvíte v reportáži, která je součástí Magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované