Hlavní obsah

Michal Hrůza jede turné Sám se sebou, na pódiu se ale lidem umí rozdat

Michal Hrůza v Lucerna Music BaruVideo: Mikuláš Pejcha, Seznam Zprávy

 

Reklama

Michal Hrůza na turné Sám se sebou dvakrát vystoupil v Lucerna Music Baru. Pozval si předkapely Nanosféru, Honzu Křížka a předvedl, že je v plné formě a na pódiu se lidem umí rozdat.

Článek

Michal Hrůza má rád, když na koncertech lidem vidí doslova do očí. Pro pražské koncerty svého jarního turné proto zavítal na dva koncerty do jednoho z nejlepších klubů v republice - Lucerna Music Baru. A to i přesto, že jeho nová deska je spíše o introvertních pocitech.

„Tohle turné souvisí hlavně s albem Sám se sebou. Je to o tom, jaký je to, když jsme sami. Je to proces, který je velmi důležitý. Je ukázkou toho, že se někdy musíme zastavit a mít čas sami na sebe a zjistit, jestli něco děláme dobře, nebo špatně,“ říká zpěvák Michal Hrůza.

O samotě Michal mluví zasvěceně i proto, že mu pomáhá prožít přítomný okamžik s fanoušky. Dodává mu soustředění a vnitřní klid.

„Ta samota není důležitá ve smyslu množství. Jde spíš o to, že je dobré se na chviličku zastavit a říkat si, lidi jsou úplně skvělí. Zkusím se jim otevřít a oni to nějak vycítí, otevírají se taky, a tak vzniká úžasná atmosféra na těch koncertech,“ svěřuje se Michal Hrůza.

Na koncertech však je podle něj nejlepší, když samotu vystřídá kontakt s fanoušky a vysoko staví i autentičnost projevu. Kromě toho Michal po každém koncertě s kapelou rozebere chyby, aby byl výsledek co nejlepší, a má je rád, i když se občas něco pokazí.

„Když skončíme, tak si řekneme, co bylo dobře a špatně. A to jsou takové ty věci, které patří k  živému hraní, že lidi vidí, že nejsme žádní roboti bez emocí. Když se něco pokazí, tak to musíme vyřešit a to je krása živého hraní,“ svěřuje se Michal Hrůza.

Více o jeho turné, snech a hudebních hostech se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam. 

Reklama

Doporučované