Hlavní obsah

Mick Jagger opět ve formě. Legendární Rolling Stones pokračují v odloženém turné

Rolling Stones pokračují v turné.Video: Petr Juna, AP

 

Reklama

Legendární britská rocková kapela v pátek zahájila odloženou severoamerickou část svého turné i s frontmanem a zpěvákem Mickem Jaggerem.

Článek

Původně měla série koncertů začít 20. dubna v Miami na Floridě. V březnu však lékaři frontmanovi kapely zakázali vyrazit na koncertní šňůru. Pětasedmdesátiletý zpěvák byl podle amerických médií operován, lékaři mu měli vyměnit chlopeň.

Na pátečním koncertě v Chicagu však již podle svědků Jagger působil zdravě a energicky. Jak uvedla agentura AP, Jagger při koncertě běhal a skákal po úzkém pódiu jako mladík. Již v květnu sdílel na sociálních sítích video, na kterém nacvičuje choreografii.

Turné dále pokračuje dalším vystoupením v Chicagu v úterý 25. června, poté se kapela přesune do Washingtonu a dále do Filadelfie, Houstonu nebo Seattlu. Jednou ze zastávek turné byl i loňský červencový koncert v pražských Letňanech. Tam kapelu sledovalo přes 50 000 lidí. No Filter je 46. turné kapely, která svou dráhu nastartovala zejména v 60. letech. Nejmladší člen uskupení je dvaasedmdesátiletý kytarista a zpěvák Ron Wood, naopak nejstarší je bubeník Charlie Watts, kterému je 78 let.

Reklama

Doporučované