Hlavní obsah

Microsoft investuje miliardu dolarů do firmy, která se zabývá umělou inteligencí

Společnost Microsoft poprvé spolupracovala s OpenAI v roce 2016.Video: Youtube.com

 

Reklama

Microsoft oznámil, že rozšiřuje své partnerství s výzkumnou společností umělé inteligence OpenAI o vybudování superpočítačové technologie AI pro svůj cloud. Toto partnerství je technologické i finanční a společnost Microsoft investuje do OpenAI miliardu dolarů.

Článek

OpenAI byl původně založen generálním ředitelem společnosti Tesla Elonem Muskem a předsedou Y Combinator Samem Altmanem v prosinci 2015 s dotací 1 miliardy dolarů od Tech All Stars.

OpenAI vytvořila technologii, která pomáhá robotům porozumět jazyku. Po zpracování informace začnou například uklízet, nebo dokonce porazí svého lidského protivníka v počítačové hře Dota 2.

Jeho rozšířené partnerství s Microsoftem má podle tiskové zprávy několik částí. OpenAI se bude snažit používat cloud Microsoft Azure výhradně pro vývoj a provozování svého softwaru pro umělou inteligenci a oba budou spolupracovat na budování nových AI systémů.

„Vize společnosti OpenAI a společnosti Microsoft je zaměřena na to, aby umělá inteligence spolupracovala s lidmi, aby pomohla řešit v současné době neřešitelné multidisciplinární problémy, včetně globálních výzev, jako je změna klimatu, více přizpůsobená zdravotní péče a vzdělávání,“ říká tisková zpráva.

Společnost Microsoft poprvé spolupracovala s OpenAI v roce 2016.

„AI je jednou z nejvíce transformačních technologií naší doby a má potenciál pomoci vyřešit mnoho z našich nejnaléhavějších problémů světa,“ uvedl ve svém prohlášení generální ředitel společnosti Microsoft Satya Nadella.

Reklama

Související témata:

Doporučované