Hlavní obsah

Mileniálové nechtějí trávit v práci 12 hodin denně. Kdo to nepochopí, o talenty přijde

Rozhovor s ředitelem studie TOP Zaměstnavatelé roku Jakubem Hořickým.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Studie TOP Zaměstnavatel roku je projektem Asociace studentů a absolventů, kandidáty do devíti kategorií tak nominují sami studenti – budoucí zaměstnanci, kterých je na trhu práce stále nedostatek.

Článek

Už v úterý večer se dozvíme, která firma patří mezi budoucími zaměstnanci k nejvíce žádaným. Své výsledky zveřejní studie TOP Zaměstnavatel roku.

„Největší hráči na trhu se snaží přizpůsobit tomu, co se děje. Pro mladé mileniály není podstatné trávit v práci deset nebo dvanáct hodin denně, ale chtějí mít work-life balance. Pokud na to nebudou zaměstnavatelé reagovat, tak jim ty talenty sebere někdo jiný,“ říká Jakub Hořický, ředitel studie TOP Zaměstnavatel.

Najít šikovného zaměstnance je pro firmy v současné době nejtěžším úkolem, v některých oborech se smiřují s tím, že najdou vůbec nějaké. Přizpůsobují tomu pracovní prostředí, benefity i to základní: platovou nabídku.

Mezi finalisty zmíněné studie se tak často objevují firmy, které umí jít s trendy a mění se na základě toho, co od práce očekávají absolventi. Velké plus na trhu práce mají firmy, které jsou otevřené ke studentům a pracují s nimi už během jejich studia.

„Když se mohou s pracovníky společnosti setkat osobně nebo poznat firmu v rámci stáže, je větší pravděpodobnost, že je tato práce osloví i při hledání zaměstnání,“ doplňuje Hořický.

V každém ročníku studie TOP Zaměstnavatel roku se až dosud objevil skokan roku, tedy jméno firmy, o níž předtím nebylo příliš slyšet. Naopak v některých oborech – jako je stavebnictví nebo poradenství – se vítězové příliš nemění.

Přední příčky v kategorii Informační technologie pravidelně obsazuje i Seznam.cz, vydavatel Seznam Zpráv.

Reklama

Související témata:

Doporučované