Hlavní obsah

Miliardář Rattaj se po horských střediskách pustil do nového typu investice: golfu

Igor Rattaj investuje do zábavy. Novou položkou v jeho portfoliu je golf.Video: Karolína Štuková, Youtube.com

 

Reklama

Akciová společnost Tatra Mountain Resorts vstoupila do golfového byznysu.

Článek

Firma TMR miliardáře Igora Rattaje, s jejímiž akciemi se obchoduje i na burze v Praze, byla až dosud známá jako provozovatel skiareálů nebo dalších zábavních center. Vlastní luxusní areál ve Vysokých Tatrách a pronajala si také zřejmě nejznámější české lyžařské středisko ve Špindlerově Mlýně.

Nyní TMR poprvé investovala do dalšího druhu zábavy: golfu. Už koncem loňského roku Rattajova společnost převzala provoz golfového hřiště v Ostravici. K němu se krátce poté přidal i brněnský golfový areál Kaskády.

„Od 1. 1. jsme provozovatelé golfového resortu Kaskáda u Brna. To je vlastně náš druhý počin v golfovém byznyse. Určitě nechceme zůstat jen u těchto dvou. Chceme získat víc. Chceme se dostat do Prahy a vytvořit velký golfový klub,” řekl Seznamu Čeněk Jílek, který pro TMR řídí Skiareál Špindlerův Mlýn.

TMR jednala dokonce o spolupráci s jedním z nejznámějších golfových hřišť v České republice, s Čeladnou. Ale ta prozatím nedopadla úspěšně. „Jednání o projektu golfového rezortu Čeledná jsme ukončili už v prosinci. Aktuálně není možné si areál pronajmout. Proto jsme od jednání odešli. To ale neznamená, že se k projektu nevrátíme,” uvedl Jílek.

Slovenský miliardář Rattaj začal kácet na Ještědu. Horu mění ve velkolepý skiareál

Tanec miliard v lyžařských střediscích. Krakonoše vytlačují z hor mocní byznysmeni

„Na golfu nás zajímá především hotelový byznys. Zajímají nás areály, které mají hotel,” komentoval kroky TMR Igor Rattaj.

Za posledních 15 let v Česku vyrostly stovky golfových hřišt. Řada z nich vznikla za podpory evropské dotace, ale jejich vlastníci postupně zjišťují, že umořit vstupní investice a komerční uvěry je i za těchto podmínek provozu obtížné.

TMR začala v Česku působit v roce 2012. Bylo to v době, kdy společnost Melida, a. s., která má v TMR podíl, začala pronajímat a provozovat skiareál ve Špindlerově Mlýně.

Reklama

Doporučované