Hlavní obsah

Milion za dopadení Trumpa i nacistické výhrůžky. Kampaň v USA znovu přitvrdila

 

Reklama

Majitel Hustleru Larry Flynt vypsal odměnu milion dolarů za kompromitující materiál na Trumpa.

Článek

Dosud si v osobních invektivách libovali oba kandidáti na nejžádanější politický post světa. Trump tvrdí, že Clintonová není fyzicky s to být prezidentkou a dokonce ji obvinil z užívání drog či léků, které prý dočasně podporují její výkonnost.

Na oplátku Trump stále víří vodu kolem tisíců smazaných e-mailů z pracovní schránky Clintronové a především se opírá do jejího manžela. Před druhou prezidentskou debatou si ani nepodali ruce. V posledních dnech jde však do tuhého nejen mezi samotnými kandidáty. Jejich příznivci začali útočit na konkurenci.

Příznivci Trumpa se neštítí nacistických výhrůžek

„Nehraj si s naším Trumpem, jinak budeš první na řadě, kdo půjde do tábora,“ napsal redaktorce webu Politico.eu Hadas Goldové neznámý muž, zjevně podporující republikánského kandidáta. Goldová ve svých článcích věnuje velkou pozornost právě prezidentské kampani.

Anonymní pisatel připojil ke vzkazu Goldové ještě výhrůžnější snímek – její fotografii s prostřeleným čelem a s Davidovou hvězdou, typickou pro označování Židů za druhé světové války, připnutou na košili.

Twitter krátce na to zrušil účet anonymního odesílatele. Nicméně podle mluvčí webu Politico přišly výhrůžné zprávy nejen přes sociální síť, ale i e-mailem. Po odesílateli teď pátrá policie.

Budovu republikánů pomalovali hákovými kříži

Nacistické výhrůžky použili i odpůrci republikánů v Severní Karolíně. Ve městě Hillsborough o víkendu zaútočili zatím neznámí vandalové na regionální kancelář Republikánské strany. V budově vypukl požár, který zničil vnitřní vybavení. Zároveň se na vedlejším domě objevil výhrůžný vzkaz: „Nacističtí republikáni, táhněte z města, nebo…“

Demokratická kandidátka Clintonová útok odsoudila. Nicméně Trump využil příležitosti a z útoku obvinil lidi právě kolem Clintonové. Prý zapálili sídlo republikánů z rozhořčení nad tím, že Trumpův tábor vyhrává.

Milion za Trumpovo dopadení

Situaci kolem republikánského kandidáta vyostřil v pondělí i Larry Flynt, americký vydavatel a zakladatel pornografického časopisu Hustler. Ten vypsal odměnu 1 milion amerických dolarů (cca 25 milionů korun) pro toho, kdo uveřejní audio nebo video nahrávku, která Donalda Trumpa usvědčí z obtěžování žen. Trump totiž tvrdí, že nedávno zveřejněná nahrávka zaznamenala jen soukromý rozhovor a že nikdy se nechoval tak, jak v nahrávce říká.

Flynt přišel s podobnou výzvou už jednou. A i tehdy se týkala prezidenta. Chtěl odměnit totiž toho, kdo dodá materiály kompromitující Billa Clintona v kauze s Monikou Lewinskou.

Trumpova žena promluvila

Melania Trumpová, žena republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, se manželovy volební kampaně účastní spíš pasivně. Teď ale poskytla rozhovor pro CNN i Fox News. A Trumpa samozřejmě hájila. Jeho útoky na manžela Clintonové, kterými se Trump snaží hájit v reakci na obvinění z obtěžování a vulgarismů vůči ženám, označila Trumpová za férovou odpověď na to, co začali sami demokraté. A dodala, že to byl právě volební tým Clintonové, kdo na začátku prezidentské kampaně rozšířil její nahé fotky. Důkazy, že to byli skutečně lidé od Clintonové, neexistují.

Reklama

Doporučované