Hlavní obsah

„Miloš Zeman je srab a bojí se skládat účty.“ Prezidentský kandidát Hilšer přiostřil

Rozhovor s kandidátem na prezidenta Markem Hilšerem.

 

Reklama

Brzy jedenačtyřicetiletý lékař a vysokoškolský učitel Marek Hilšer se uchází o funkci prezidenta s podporou iniciativy Kroměřížská výzva. „Vyhraju v prvním kole,“ prohlašuje v rozhovoru pro Seznam.

Článek

Volební kampaň vede od loňského léta a zatím ho stála sedmdesát tisíc korun. Česká města objíždí s dodávkou a vysvětluje lidem, proč je dobré ho podpořit v prezidentské volbě.

„Nabízím lidem energii mládí. Často mi říkají, že jsem na to moc mladý. Ale my tady budeme ještě žít třicet čtyřicet let a dává smysl, aby se zde postavil někdo, komu jde o budoucnost, a ne někdo, kdo je mužem minulosti,“ říká Hilšer.

Muž, který na sebe poprvé výrazně upozornil před dvěma a půl lety, kdy se na Úřadu vlády svlékl do půl těla a protestoval proti postupu Ruska vůči Ukrajině, v rozhovoru mluví o nebezpečí z rostoucího vlivu Andreje Babiše a na adresu současné hlavy státu říká: „To, že Zeman nepůjde do předvolebních diskusí, považuji za projev srabáctví. On toho má v hlavě dost popleteno a v diskusích by se mohlo ukázat, jak to ve skutečnosti je.“

Co přesně Hilšerovi vadí na Zemanovi, kteří politici jsou mu sympatičtí a jak chce financovat svou volební kampaň, uvidíte v rozhovoru umístěném nahoře v tomto textu.

Reklama

Doporučované