Hlavní obsah

Miloš Zeman se podpory od Lucie Bílé už nedočká. „Chci lidi spojovat, ne rozdělovat,“ říká zpěvačka

Nejúspěšnější česká zpěvačka, která před pěti lety zveřejnila, že v první přímé volbě prezidenta dá svůj hlas Miloši Zemanovi, v rozhovoru pro Seznam vysvětlila změnu postoje.

Reklama

Článek

„Moje práce je dělat lidem radost. Možná jsem se změnila, ale nechci si stát za nějakým prohlášením, které lidi rozděluje. Já je chci stmelovat,“ říká Lucie Bílá v pořadu Výzva.

V prosinci 2012 v novinovém rozhovoru řekla, že má naprosto jasno, koho bude volit za nového prezidenta: „Můj hlas patří Miloši Zemanovi. A i když si vážím i ostatních kandidátů, tak Miloše Zemana považuju za tu osobnost, za kterou se otočí dav.“ I když Lucie Bílá už nic dalšího neřekla, Zemanův volební tým s touto informací začal pracovat v kampani a zpěvačka pak čelila – i mezi kolegy umělci – velké kritice.

Dnes říká, že si podobné výroky odpustí: „Volit budu, ale to si pište, že už si nechám pro sebe, koho.“

„Na čele mám štempl - Václav Klaus”

Lucie Bílá v minulosti dala vícekrát najevo své politické sympatie. Například před dvaceti lety šla podpořit tehdejšího premiéra Václava Klause, když čelil výzvě svých spolustraníků, aby rezignoval po sérii finančních skandálů ODS. „Já Václava Klause podporuji také proto, že mu nikdo ani nepoděkoval. Já mu děkuju za to, co pro nás udělal, i když vím, že mi to v příštím ročníku ubere hlasy,“ řekla v prosinci 1997 při přebírání ceny Zlatý slavík.

Zde si můžete přehrát rozhovor s Lucií Bílou, který jsme zveřejnili ve středu:

Ve Výzvě Jiřího Kubíka promluvila Lucie Bílá i o Českém slavíkovi, o tom, jak šlape její „firma” a jak navázala spolupráci s písničkářkou Radůzou.Video: Seznam Zprávy

Politická prohlášení zpěvačku o popularitu nepřipravila. Před týdnem převzala svého dvacátého slavíka. V rozhovoru pro Seznam se k podpoře Václava Klause hrdě přihlásila – dokonce říká, že má na čele jeden štempl, „a to je Václav Klaus, nikdo jiný se mi tam už nevejde“.

„Jsem pyšná na to, že když tehdy ODS, a vlastně celá pravice, měla tak strašně málo procent, tak jsem měla tu sílu to trochu změnit. Ono dostat na Staroměstské náměstí padesát tisíc lidí, není jen tak,“ vzpomíná Lucie Bílá na volební kampaň z června 1998, která pomohla Klausově ODS získat voličskou přízeň zpátky.

„Teď už žádný takový krok neplánuju. Politiku a všechny tyhle věci považuju za uzavřenou kapitolu.“

V rozhovoru se zpěvačka vyjadřuje také k tomu, jak vnímá anketu Český slavík, popisuje, jak šlape „firma jménem Lucie Bílá“ a jak se dá spokojeně žít, když vám naprosto zmizí soukromý život.

Reklama

Doporučované