Hlavní obsah

Milovník bifteků a žen Felix Slováček: Hudbu jsem začal dělat kvůli ženám

Rozhovor s Felixem Slováčkem: O ženách, hudbě i rodině ve studiu Slavní.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Studio Slavných navštívil přední český dirigent, saxofonista a klarinetista Felix Slováček. Mimo jiné prozradil, jaké byly jeho hudební začátky a že na slávě nevidí žádná negativa.

Článek

Na počátku hudbu rád neměl. Musel totiž povinně hrát na housle a nucené hraní neoceňuje skoro žádné dítě. Nyní je rád, že dril vydržel. Felix Slováček, o kterého se bulvár zajímá především kvůli jeho milostným eskapádám, patří mezi naše nejlepší muzikanty a dirigenty.

Ve stopách slavného otce jdou i obě jeho děti. Anička se stává úspěšnou zpěvačkou a syn Felix je klarinetista a skladatel. Jak ale muzikant přiznal, kariéru dětí sleduje spíš zpovzdálí a nijak do ní nezasahuje. „Už když byl Felix malý, nebyl jsem příliš trpělivý učitel. Když neposlouchal, co mu radím, dostal zezadu jednu výchovnou, až chytl druhou o klavír. Takže to nechávám na nich a jen pozoruji,“ říká Slováček.

Velmi mile ho ovšem překvapila účast Aničky v soutěži Tvoje tvář má známý hlas, kde excelovala. Radost má určitě i proto, že se zájem bulváru rozprostře na celou rodinu a nesoustředí se pouze na jeho manželství. Poslední roky totiž byly pro rodinu náročné: „Vždycky, když bulvár nemá o čem psát, tak vytáhne Slováčka a po sté omílá dokola věci, které už všichni dávno znají.“

Jak ale Slováček dodal, vždycky se snaží vidět věci z té lepší stránky, a proto ani zájem médií nevnímá jako negativum a naopak si to užívá.

A na rozdíl od většiny muzikantů, kteří tuto skutečnost mnohdy popírají, Felix Slováček s nadsázkou přiznal, že hudbě se začal věnovat hlavně kvůli zájmu žen.

Zkušeného hudebníka jsme se ptali i na to, jak hodnotí dalšího mladého saxofonistu Reného Juniora, který se snaží v Česku rozšířit smooth jazz. A Felix Slováček slovy chvály nešetřil. Na um talentovaného muzikanta se můžete podívat v následující reportáži.

Rozhovor se saxofonistou Reném Juniorem.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované