Hlavní obsah

Mimořádný případ tanečního mistra, který zneužíval děti. Nepouštějte mě, požádal soud

Taneční mistr Petr Dostál u soudu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Obžaloba u městského soudu popisuje případy opakovaného zneužívání více než desítky dívek mladších deseti let.

Článek

Senát Městského soudu v Praze začal ve čtvrtek projednávat případ čtyřicetiletého Petra Dostála, obžalovaného ze sexuálního zneužívání dětí, které vedl ve školních tanečních kroužcích nebo na tanečních táborech, jež pořádal.

Obžaloba popisuje případy opakovaného zneužívání více než desítky dívek mladších deseti let. Zachycuje roky trvající zneužívání, které si obžalovaný podle žalobců natáčel na kameru.

Policie u Dostála našla stovky záznamů.

Petra Dostála zatkla policie letos na jaře v Lysé nad Labem, kde byl v restauraci s osmiletou dívkou. Jeho zvláštního chování k dívce si všimla pracovnice restaurace, natočila ho mobilním telefonem a zavolala policii.

Spolu s Dostálem je na lavici obžalovaných i matka dívky z restaurace v Lysé. Policie je totiž přesvědčena, že mu matka dívku prodávala a dobře věděla, že dítě zneužívá.

Nepouštějte mě

Obžalovaný se u soudu přiznal, že zneužíval holčičky v předškolním věku a že s jednou z nich měl poté dvouletý sexuální vztah, a požádal o exemplární potrestání.

„Kázal jsem vodu, ale sám jakožto pedokrál jsem si se svou královničkou přiťukával číší vína,” prohlásil. Zároveň požádal soudkyni, aby ho nepouštěla z vazby, protože jinak prý svou životní lásku – nyní osmiletou dívku – okamžitě unese a uprchnou spolu do Belize.

Obžaloba některé Dostálovy činy popisuje.

Zatímco ostatní děti tancovaly, lákal prý vyhlédnuté dívky na židli, kterou záměrně postavil stranou a na kterou předem zaměřil skrytou kameru. Dívky pak údajně líbal, hladil, držel za hýždě a prováděl kopulační pohyby.

U tří holčiček pak podle obžaloby zašel ještě dál. Dvěma prý ve svém pokoji na tanečním soustředění prováděl orální sex. Se třetí údajně chodil do restaurací, kde vystupovali jako zamilovaný pár, drželi se za ruce a líbali.

Příliš drsné na diskuzi

Vzhledem k velkému počtu dětských obětí udělal soud při procesu řadu mimořádných opatření. Aby nebylo možné oběti veřejně identifikovat, z velké části jednání je vyloučena veřejnost.

Média také nesmí ukázat tvář obžalované ženy, protože její dcera je rovněž obětí a zveřejnění by mohlo vést k identifikaci. Ze stejných důvodů by média neměla zveřejňovat jména a adresy školských zařízení, ve kterých Dostál děti podle žalobců zneužíval.

Předsedkyně soudního senátu Monika Křikavová účastníky soudního řízení upozornila, že i její dítě přibližně před patnácti lety chodilo do školky, kde byl obžalovaný učitelem. Dala tak státní zástupkyni a obhájcům možnost, aby podali námitku pro možnou podjatost soudkyně. Ani jedna ze stran tuto možnost nevyužila.

Vyšetřování ukázalo, že obžalovaný  byl velmi aktivní v internetové komunitě pedofilů. Vystupoval pod přezdívkou Plyšáček.

Přispíval do řady diskusních fór, ale jeho příspěvky byly příliš drsné i na jiné lidi stejného sexuálního založení. Proto si nakonec založil vlastní internetové stránky. Na nich byl aktivní až do svého zatčení letos na jaře a zůstaly tam po něm tisíce příspěvků.

Městský soud v Praze má v projednávání případu pokračovat v listopadu. Kdy vynese rozsudek, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Doporučované