Hlavní obsah

Minář se v politice zachoval stejně jako Babiš, říká podnikatel Hausenblas

Foto: cermak

Hostem 123. dílu Jednoho procenta je podnikatel a politik Martin Hausenblas.

Reklama

Článek

Martin Hausenblas je podnikatel, politik, spolumajitel firem Malfini a Liftago, který chce mít jako homosexuál stejná práva jako všichni, tedy i adoptovat děti, a který říká: až pandemie skončí, bude snadné peníze utratit i vydělat, záleží na vás, co si vyberete.

Chce se svým partnerem adoptovat dítě, a proto v posledních týdnech sledoval se zájmem debatu na téma manželství mezi homosexuály, která se rozhořela mezi českými politiky. Samozřejmě jsem se ho na to zeptal.

Ale nejen na to. Mluvili jsme o tom, jak jeho dvě firmy, Malfini a Liftago, zvládly víc než rok podnikání v pandemii a jaké ponaučení si z této éry odnese Martin Hausenblas do dalšího života i byznysu.

Nebo o tom, v čem selhala vláda Andreje Babiše a co by teď čeští politici a stát obecně měli udělat, abychom se z krize poučili. Tématem samozřejmě bylo i Hausenblasovo angažmá v politickém projektu Mikuláše Mináře, a proč ho tak naštvalo, když ho zakladatel podle něj předčasně ukončil. Zeptal jsem se, co tím myslí, když říká, že se Minář zachoval stejně jako Babiš.

A konečně, řeč byla i o návratu Martina Hausenblase na ústeckou radnici, kde je od února opět ve funkci náměstka. Když tam byl naposledy, vyčetla mu opozice, že si svou elektrickou teslu nabíjí v garážích za obecní peníze. Dělá to zase?

Mluvili jsme s Martinem Hausenblasem na Skrytíně, kde koupil ruinu zámečku a má v plánu ho rekonstruovat. Náš rozhovor probíhal na terase s nádherným výhledem na údolí Labe. Což neříkám proto, abyste nám ho záviděli, ale omluvili místy o trochu horší zvuk. I tak přeji příjemný poslech!

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované