Hlavní obsah

Ministr Blatný chtěl do týmu Prymulu, ten bude raději radit Zemanovi

Foto: Úřad vlády, Seznam Zprávy

Jan Blatný nabídl Romanu Prymulovi místo poradce.

Reklama

Nový ministr zdravotnictví Jan Blatný chce, aby Roman Prymula pracoval na ministerstvu jako expert v oblasti vakcín, zahraničních vztahů nebo epidemie.

Článek

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za hnutí ANO) nabídl svému předchůdci Romanu Prymulovi, že by mohl být součástí jeho poradního týmu.

V televizi Prima v neděli řekl, že by chtěl, aby s ním spolupracoval jako expert na ministerstvu zejména v oblasti vakcín, zahraničních vztahů nebo epidemie.

„Stále si myslím, a není třeba to měnit, že pan profesor je skvělý odborník. Jestli to přijme, nebo nepřijme, je na něm. Nevidím mezi námi nějaký problém,“ uvedl Blatný.

Prymula na dotazy Seznam Zpráv, zda nabídku přijme, zatím nereagoval.

V pátek však týdeníku Reflex mimo jiné řekl, že bude součastí poradního týmu prezidenta Miloše Zemana a nechce být členem skupiny na Ministerstvu zdravotnictví, která se podílí na rozvolňování epidemiologických opatření.

„Pokud je zájem o mé rady, tak je mohu poskytovat, ale nechci to dělat jako formální člen té skupiny,“ řekl Reflexu Prymula. Zdůvodnil to tím, že se mu nelíbí, že k rozvolňování dochází příliš brzo.

Jako ministr zdravotnictví Prymula skončil poté, co porušil vládní opatření, když odcházel 21. října pozdě v noci z uzavřené vyšehradské restaurace Rio’s.

Fotografové deníku Blesk ho přitom zachytili. A z fotografií je patrné, že neměl nasazenou roušku. Což bylo přitom povinné.

Reklama

Doporučované