Hlavní obsah

Ministr Hamáček se oženil s bývalou pražskou zastupitelkou Kloudovou

Ministr vnitra Jan Hamáček se oženil.

Reklama

Ministr vnitra Jan Hamáček oznámil, že si v pátek vzal pražskou političku Gabrielu Kloudovou.

Článek

Seznam Zprávy již ve čtvrtek informovaly o tom, že druhou ženou vicepremiéra Jana Hamáčka se koncem týdne stane bývalá pražská zastupitelka za ODS Gabriela Kloudová.

Ministr vnitra pak na Facebooku oznámil, že se v pátek oženil. „Tak jsem se včera oženil. S Gábinou jsme se potkali při práci, zamilovali jsme se a dneska jsme se vzali,“ napsal ministr na sociální sítě. „Náš příběh možná obsahuje spoustu klišé, ale jsou věci, které neovlivníte, každý to jistě znáte,“ doplnil.

„Byl bych strašně rád, kdybyste z toho měli alespoň poloviční radost jako my dva.“ Svůj vzkaz zakončil větou: „I ministr má přece právo na štěstí, no ne?“

Druhý muž vlády Andreje Babiše na začátku letošního roku oznámil, že se rozvádí po 13 letech s manželkou Kamilou. Kvůli koronavirové epidemii, která na čas zastavila chod soudů, byl rozvod oficiálně potvrzen až v červnu. S první manželkou má předseda ČSSD dvě děti.

O bližším vztahu Kloudové s vicepremiérem se mluvilo v politických kuloárech již delší dobu.

Gabriela Kloudová patří ke dlouholetým postavám pražské politiky a politického zákulisí. Poprvé se o ní začalo mluvit v době vlády Mirka Topolánka (ODS), kdy byla považována za jeho klíčovou spolupracovnici. Coby členka ODS následně v letech 2010 až 2014 působila v zastupitelstvu hlavního města.

Foto: ČTK, ČTK

Gabriela Kloudová z doby, kdy byla političkou ODS v Praze.

Z ODS však odešla a ve sněmovních volbách v roce 2013 kandidovala za blok Hlavu vzhůru blízký exprezidentu Václavu Klausovi. Projekt vedený Janou Bobošíkovou však ve volbách propadl. Gabriela Kloudová se ale ani poté z politické scény nevytratila.

V roce 2014 nastoupila do úřadu místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL). Po volbách v roce 2017 se začalo mluvit o tom, že je konzultantkou právě u ministra vnitra Jana Hamáčka.

Na veřejnosti se v minulých letech objevila také po boku vlivného sociálního demokrata Karla Březiny (ČSSD), byla manželkou někdejšího náměstka pražského primátora Jiřího Vávry (tehdy za TOP 09).

Reklama

Doporučované