Hlavní obsah

Ministr Petříček má covid. Není mu dobře, ale je bez vážnějších příznaků

Foto: vlada.cz

„Včera (v neděli) jsem byl pozitivní při antigenním testování, dnes to potvrdil i PCR test,“ uvedl Petříček.

Reklama

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) má koronavirus, po pozitivním antigenním testu absolvoval i PCR test, který to potvrdil. V dnešním prohlášení uvedl, že mu není dobře, je unavený, nemá ale zatím vážnější příznaky.

Článek

Až na výjimky, jako je například dnešní videokonferenční jednání vlády, zrušil šéf diplomacie svůj program.

„Včera (v neděli) jsem byl pozitivní při antigenním testování, dnes to potvrdil i PCR test. Dobře mi není, jsem unavený, zatím ale (musím zaklepat) nemám závažnější příznaky. Program jsem až na výjimky některých videokonferencí (např. jednání vlády) zrušil, v nejbližších dnech je absolvuji podle toho, jak mi bude. Dávejte na sebe pozor, opatrujte sebe i své blízké. Všem přeji hlavně pevné zdraví,“ uvedl Petříček.

Koronavirus měli z členů vlády ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) či Petříčkovi straničtí kolegové - vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček a ministr zemědělství Miroslav Toman.

Petříček už dříve podstoupil karanténu, stejně jako ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD). Nevyhnula se ani politikům za hnutí ANO, v dobrovolné izolaci byl ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček. Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

Reklama

Doporučované