Hlavní obsah

Ministr spravedlnosti stáhl návrh jmenovat Michala Haška do legislativní rady

Michal Hašek členem Legislativní rady vlády nebude.

Reklama

Haškovu nominaci navrhl předseda ČSSD Jan Hamáček, ale když ministr posoudil všechny argumenty, ustoupil od ní.

Článek

Bývalý hejtman a dlouholetý poslanec ČSSD Michal Hašek se nakonec členem Legislativní rady vlády nestane.

Seznamu to potvrdil ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za hnutí ANO). Uvedl, že se ve čtvrtek rozhodl návrh na jmenování stáhnout.

Před tímto rozhodnutí ministr podle svých slov posoudil všechny argumenty, které se objevily.

„Nakonec jsem se rozhodl žádosti prvního místopředsedy vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka nevyhovět a dnes jsem materiál s návrhem na jmenování JUDr. Haška členem Legislativní rady vlády vzal zpět,“ řekl Seznamu Kněžínek.

Hašek uvedl, že o kroku ministra spravedlnosti oficiálně neví. „Počkám si na více informací, abych mohl případně dát svůj komentář,“ doplnil.

Hašek měl původně v tomto poradním orgánu vlády, který řeší jednotlivé projednávané zákony, nahradit advokáta Tomáše Nevečeřala.

Po odchodu z politiky začal bývalý hejtman Jihomoravského kraje pracovat jako koncipient v advokátní kanceláři dalšího sociálního demokrata Miroslava Jansty. Stal se také poradcem prezidenta Miloše Zemana.

Hašek studoval pět let a získal titul Mgr. na právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Titul JUDr. pak získal v roce 2010 na soukromé vysoké škole v Sládkovičově na Slovensku za to, že sepsal práci o zemědělských, bytových a jiných družstvech.

Tituly studentů z této vysoké školy byly v minulosti zpochybňovány. Škola před třemi roky přišla o právo doktoráty udělovat. Česká advokátní komora dokonce nechtěla její absolventy zapisovat do svých řad jako koncipienty.

Reklama

Doporučované