Hlavní obsah

Ministr v demisi vybral nástupce do nemocnic, kde vyhodil ředitele

Foto: Radek Nohl

Ministr v demisi Adam Vojtěch měl s nástupci problémy.

Reklama

Novým ředitelem Nemocnice na Bulovce se stal náměstek odvolané ředitelky František Novák.

Článek

Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch dokončil tento týden první personální výměny ve vedení státem řízených nemocnic.

V úterý vybral nového ředitele ostravské fakultní nemocnice a v pátek oznámil, že novým ředitelem pražské Nemocnice Na Bulovce bude od 1. května František Novák.

Ten dosud působil jako provozně-technický náměstek ředitelky Andrey Vrbovské, kterou ministr odvolal. Novák byl poté pověřen vedením nemocnice.

„Od nového ředitele očekávám maximální součinnost s ministerstvem na veřejnosprávní kontrole, která v nemocnici od konce března probíhá, a také provedení auditu současných dodavatelských smluv,“ řekl k Novákově jmenování ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO).

Jak si ministr Adam Vojtěch vybral prvního šéfa nemocnice: 

Video: Seznam Zprávy

Novák by podle něj měl nastavit transparentní systém řízení nemocnice, zadávání veřejných zakázek a připravit návrh na stabilizaci hospodaření a její další rozvoj. „Budu vyžadovat průběžné informace o stavu těchto úkolů a aktuální situaci v nemocnici,“ dodal ministr.

Přitom ještě toto úterý Adam Vojtěch na tiskové konferenci říkal, že není s doporučením komise příliš spokojený. Uvedl rovněž, že zvažuje, jestli nevypíše zcela nové výběrové řízení.

Problém byl v tom, že Novák v nemocnici pracoval už v éře odvolané ředitelky Vrbovské. Takže existovala obava - jak říkali lidé z okolí ministra – že v chodu nemocnice nenastane žádná změna.

Ministr Vojtěch však v pátek potvrdil, že se Novák nakonec ředitelem Nemocnice Na Bulovce stane.

Reklama

Doporučované