Hlavní obsah

Ministři hodnotí šéfa Sobotku: Chladnokrevný funkcionář bez emocí, pochválí jen vyvolené

Jaký je premiér Bohuslav Sobotka šéf?

 

Reklama

Tento týden uplynuly tři roky, co byl Bohuslav Sobotka jmenován premiérem. Jak řídí vládu? Kdy se dokáže rozčílit?

Článek

Bohuslav Sobotka stojí v čele vlády třetím rokem. Dost času na to, aby ho nejen ministři sociální demokracie, ale i koaliční členové týmu, jemuž předsedá, mohli poznat.

Jaký tedy podle nich premiér je?

„On je takový chladný. Není člověkem, který by často chválil, nebo pokáral. Ale dokáže být i docela kritický, pokud mu něco vadí, nenechá si to pro sebe. On je v něčem takový chladnokrevný funkcionář státu. Ale to myslím v dobrém slova smyslu,“ hodnotí premiéra jeho stranický kolega ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

Podle lidoveckého ministra zemědělství Mariana Jurečky by premiérovi neškodila špetka energie navíc. „Já si dokážu představit, že by kolikrát pan premiér mohl být energičtější, možná by ta jednání měla mít větší spád.“

Naopak ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová chválí Sobotku za klid: „Nebýt jeho klidu, vláda by se už rozpadla," míní.

Otázka pro ministry: Zaměstnali byste Sobotku jako vrcholového manažera v soukromé firmě?

Zaměstnali by ministři současného premiéra jako vrcholového manažera?

Že dělá premiér rozdíly mezi ministry podle stranické příslušnosti, naznačuje šéf resortu životního prostředí Richard Brabec.

„Má možná stranické preference, ale třeba je to subjektivní z mé strany. Já si skutečně myslím, že někdy je situace zralá na to víc hřímat,“ odpověděl ministr za hnutí ANO, který přiznal, že je víc zvyklý na „Babišův manažerský styl".

Všechny reakce ministrů nabízí video v začátku tohoto článku.

Reklama

Doporučované