Hlavní obsah

Miroslav Donutil: Pohled z okna limuzíny je jiný, politici se nutně odtrhnou od reality

Miroslav Donutil o politických ambicích i rasismu v české společnosti.

 

Reklama

Češi jsou lehce manipulativní, rasisti ale nejsou, říká herec Miroslav Donutil. Vrací se tak k případu pohádky o Sněhurce a černochovi, za kterou byl před časem kritizovaný na sociálních sítích, protože k ní namluvil komentář.

Článek

Nabízeli mu post ministra, senátora i místo na poslanecké kandidátce. Do politiky by ale populární herec Miroslav Donutil nešel. „Naštěstí jsem to vždy odmítal,” říká ve Výzvě Seznamu.

Před několika měsíci se na Facebooku strhla vášnivá diskuze plná nenávistných útoků na Donutilovu adresu. Spustila ji pohádka o Sněhurce a černochovi, k níž populární herec načetl komentář.

Rasismus v české společnosti je jedním z témat, které ve Výzvě Seznamu komentuje bývalý člen činohry Národního divadla, populární moderátor a bavič. A ptáme se i na jeho hodnocení výsledků voleb do Poslanecké sněmovny, ve kterých na čtvrtém místě skončilo protiimigrační hnutí SPD Tomio Okamury.

S Miroslavem Donutilem se vracíme i k jeho odchodu z Národního divadla, kde si mimo jiné připsal rekordních 600 repríz divácky populární hry Sluha dvou pánů. „Po Národním divadle se mi nestýská, ale jsem za těch 25 let vděčný,” hodnotí s odstupem svou kariéru, kterou ukončil na konci loňského roku.

Reklama

Související témata:

Doporučované