Hlavní obsah

Miss Germany končí s promenádou v plavkách. Šéf soutěže chce ukázat hlavně osobnost soutěžících

Ilustrační záběry z České Miss.Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vzhled účastnic soutěže Miss Germany hraje stále velkou roli. Posuzovat se nyní bude ale bez promenády v plavkách. Stejný krok čeká i mužskou verzi soutěže.

Článek

Na německé soutěži krásy Miss Germany se od příštího roku nebudou konat přehlídky v plavkách. Účastnice soutěže mají odhalovat spíš svou osobnost, zdůvodnil poměrně radikální krok šéf soutěže Max Klemmer.

Kandidátky na titul německé královny krásy se nebudou od příštího roku prezentovat v bikinách, nýbrž v jiném letním oblečení. „Chceme Miss Germany ukázat jako osobnost,“ řekl Klemmer. „K tomu nebyla promenáda v plavkách příliš relevantní,“ dodal šéf soutěže. Dodal ale, že vzhled hraje u uchazeček o korunku královny krásy nadále svou roli. Soutěž má sloužit také jako vzor a poukazovat například na zdravý životní styl.

Novinka platí i pro muže. Účastníci soutěže Mister Germany se nebudou po jevišti promenádovat v plavkách, ale v džínách a letních košilích.

K podobnému rozhodnutí dospěla letos v červnu i americká mutace soutěže Miss America. Ta se ke zrušení přehlídky v bikinách odhodlala po skandálu z let 2014 až 2017. Porotci soutěže tehdy nevybíravě komentovali vzhled či intelekt dívek přes e-mailovou komunikaci.

Reklama

Související témata:

Doporučované