Hlavní obsah

Místo brexitu se Daily Mail věnoval nohám britských političek, teď čelí kritice

Mayová a Sturgeonová na kritizované titulce Daily Mailu.

 

Reklama

Většina věřejnosti i politiků označila titulku za sexistickou.

Článek

Namísto článku rozebírajícího pondělní jednání o druhém referendu Skotska britské premiérky Theresy Mayové a skotské první ministryně Nicoly Sturgeonové, se britský bulvární deník Daily Mail věnoval mnohem překvapivějšímu tématu - nohám obou političek. První stránka novin s titulkem „Never mind Brexit, who won Legs-it!” (volně přeloženo „Nezajímejte se o brexit, která má lepší nohy") pobouřila veřejnost, politiky i sociální sítě.

Většina veřejnosti ho označila za sexistický, urážlivý a hloupý.

Tweet: Žijeme v jedné z nejméně politicky stabilních dob a jediné, co Daily Mail vydá, je sexistický článek o nohách dvou političek.

Tweet: Padesátá léta volají a chtějí svoji titulku zpět...

Podobným způsobem zkritizoval článek Daily Mailu i mluvčí první skotské ministryně Nicoly Sturgeonové. „Brexit možná bude znamenat, že se Británie vrátí zpátky do sedmdesátých let, není ale žádný důvod popisovat setkání touhle cestou," uvedl.

Daily Mail poté všem kritikům vzkázal, aby se „probudili k životu". Článek o setkání předních političek v Glasgow byl podle něj psaný s humorem.

Tady jsou další reakce ze sítí:

Tweet: Zajímalo by mě, jak by Daily Mail zhodnotil moje nohy.

Tweet: Tohle byl velký týden Daily Mailu. Prvně objevil, jak se používá Google a pak přišel na to, že ženy mají nohy. Investigativní žurnalistika v té nejlepší podobě.

Reklama

Související témata:

Doporučované