Hlavní obsah

Místo bývalých kasáren ve Vysokém Mýtě vznikne sportoviště

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Reklama

Vysoké Mýto na Orlickoústecku začalo s revitalizací území bývalých kasáren, jde o poslední etapu. Do května příštího roku tam vznikne víceúčelové sportoviště s tribunou.

Článek

Investice město vyjde na 44 milionů korun. Sportoviště bude mít tribunu a umělý povrch. V zimě bude sloužit jako kluziště, v ostatních měsících bude k dispozici pro sporty jako basketbal, fotbal či badminton.

Pod tribunou stavební firma postaví kiosek, sociální zařízení a zázemí pro údržbu. Poblíž kiosku vznikne posezení pro odpočinek a občerstvení. Multifunkční sportoviště doplní ještě kůlové hřiště a běžecká dráha.

Území se nachází mezi Domovem pro seniory Ledax a budovou bývalých dragounských kasáren. „Jedná se o poslední neupravené místo, které zbylo v sídlišti Družba po odchodu sovětské armády v roce 1990. Novou podobu dostane podle návrhu architektů Barbory Srpkové a Martina Lukáče,“ řekl místostarosta Martin Krejza.

Projekt bude hospodárněji nakládat s dešťovou vodou. V místě budoucího parkoviště podél ulice Prokopa Velikého vzniknou v první fázi dvě nádrže na zadržení dešťové vody. Nádrž město využije pro závlahu zeleně a retenční nádrž zachytí déšť a vodu postupně vypustí do kanalizace.

U sportoviště město vysadí 90 stromů, platany, jasany, lípy, duby, javory, a okrasné třešně a višně a také křoviny a trvalky. Pokud město dostane dotace, ve druhé fázi upraví veškeré zpevněné plochy komunikací a parkoviště.

Reklama

Doporučované