Hlavní obsah

Místo kaviáru si dáte pivo, radil Fischer Havlovi. Ukázal videa ze zákulisí. A Buzková tam spí se Žantovským ve spacáku? vtipkoval prezident

Fischer ukázal soukromá videa s Havlem. V kampani sází na jeho odkaz.

 

Reklama

Kandidát na prezidenta Pavel Fischer dal k dispozici dosud nezveřejněné záběry s prvním českým prezidentem Václavem Havlem.

Článek

Prezidentský kandidát Pavel Fischer uspořádal čtyři dny před volbami mimořádnou tiskovou konferenci, na níž voličům připomněl, že - pokud by byl zvolen - hodlá na Hradě navazovat na odkaz prvního polistopadového prezidenta Václava Havla.

Udělal to tím, že na konferenci promítl dosud nezveřejněné záběry, na nichž s Václavem Havlem je.

Pavel Fischer patřil mezi Havlovy spolupracovníky, je to bývalý diplomat a v Havlově éře na Hradě působil jako šéf politického odboru.

Pavel Fischer podle průzkumů nepatří mezi hlavní favority prezidentských voleb.

Podle volebních modelů má ale hodně voličů, kteří zvažují jeho volbu. To mu tedy dává naději, že pokud by oslovil velké množství nerozhodnutých voličů, mohl by uspět v prvním kole.

V úterý na tiskové konferenci oznámil, že jeho příjmy na kampaň byly 7 milionů korun a dosavadní výdaje 5,5 milionu korun.

Komentoval také aktuální události české politiky. Kritizoval například státní orgány za to, že odmítají zveřejnit zprávu Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF), která popisuje případ přidělení evropské dotace na farmu Čapí hnízdo, v němž je vyšetřován mimo jiné premiér Andrej Babiš. Fischer vyzval prezidenta a svého protikandidáta Miloše Zemana, aby se do případu vložil.

„Děje se tu něco vážného, proto jsem se obrátil na prezidenta,“ řekl Fischer ke kauze Čapí hnízdo. Miloš Zeman se podle něj může obrátit na ministryni financí Alenu Schillerovou, aby mu o zprávě podala informace.

Pavel Fischer uspořádá dva dny před volbami setkání s příznivci v centru Prahy. Očekává, že několik set lidí se s ním setká v klubu Rock Café, další se sejdou na náměstí Jana Palacha.

Reklama

Doporučované