Hlavní obsah

Místo Libeňského mostu přívoz. Jak vypadá cestování mezi Karlínem a Holešovicemi?

Přívoz mezi Karlínem a Holešovicemi se otevřel ráno v sedm hodin.

 

Reklama

Praha otvírá nový přívoz přes Vltavu. Díky němu se obyvatelé metropole dostanou z Karlína do Holešovic. Na Libeňský most, jehož funkci přívoz částečně supluje, mají zakázaný vjezd vozidla s váhou nad pět tun a MHD.

Článek

Na Vltavu ve čtvrtek vypluje další přívoz. Spojí Holešovice s Karlínem. Důvodem je uzavření Libeňského mostu pro MHD a automobily. Na most nyní mohou pouze pěší a cyklisté. Kvůli havarijnímu stavu byl Libeňský most narychlo uzavřen minulý pátek v noci.

Přívoz zahájí provoz každý všední den v sedm hodin ráno a pojede každých třicet minut. „Ve špičkách pracovních dnů bude interval zkrácen na 15 minut. O víkendech zahájí přívoz provoz v 08:00 a poslední plavba bude každý den v 18:00,” uvedl k tomu Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD.

Na lodi, která má zastávku rovněž na Štvanici, budou platit běžné jízdenky a kupony MHD. Přívoz pro město provozuje Pražská paroplavební společnost.

Libeňský most z roku 1928 byl v minulém týdnu přeřazen do kategorie mostů v havarijním stavu. Jak dlouho bude most zavřený, nebo kdy bude opraven, není jasné.

Mimořádně jezdí nyní přívoz i v Troji, kde nahradil zřícenou lávku.

Reklama

Doporučované