Hlavní obsah

Místo škodlivin vitamíny. Americká firma tvrdí, že vyvinula zdravou cigaretu

V Americe je novým trendem vitamínová cigareta, lékaři jsou z ní ale rozpačitíVideo: AP

 

Reklama

Americká společnost Inhale Health tvrdí, že kouření promění ve zdravý návyk. Vynalezla elektronickou cigaretu, díky níž je možné místo škodlivin inhalovat vitamíny a léky.

Článek

Společnost Inhale Health vynalezla zařízení jménem Vitamin Vape. Jedná se o vylepšenou elektronickou cigaretu, při jejímž inhalování se do těla dostávají vitamíny a léky. Společnost vidí v novince budoucnost inhalace.

„Inhalování bylo v minulosti naprosto nepochopeno. Dřív jsme jej využívali ke vdechování toxinů, což je naprostý nesmysl. Nabízíme světu funkční zdravotní produkt světové úrovně s okamžitou absorpcí a rychlými účinky,” tvrdí generální ředitel Inhale Health Daniel Wolf Shapiro.

Speciální cigarety mají obsahovat velké množství přírodních produktů. Mezi nimi například vitamíny v tekuté formě, které se v cigaretě promění v ochucenou páru. U metody přijímání vitamínů inhalací se zatím nepotvrdily žádné vedlejší účinky, lékaři jsou ale raději opatrní.

„Je velice nepřirozené přijímat něco plícemi. Vitamíny by se měly skutečně polykat. Nevidím důvod, proč by se měly vdechovat,” říká doktor Steven M. Taback.

Jedna vitamínová cigareta vystačí na přibližně 500 potáhnutí. Inhalátor se do budoucna může uplatnit také při odvykacích kúrách pacientů.

Reklama

Související témata:
Inhalace

Doporučované