Hlavní obsah

Mladá Pařížanka se na ulici ohradila vůči sexuálním narážkám kolemjdoucího muže, ten ji za to zfackoval

Muž na ulici zfackoval Pařížanku, která se vůči němu ohradila.Video: Eliška Kolomazníková

 

Reklama

Vlna solidarity cloumá Paříží poté, co Marie Laguerrová, pařížská studentka architektury, prostřednictvím YouTube zveřejnila video zachycující celý incident.

Článek

„Neznám jedinou ženu, která by se s obdobným chováním nesetkala. Už mě nebaví mít strach vždy, když jdu po ulici. Věci se musí změnit a musí se změnit teď,“ vzkázala Laguerrová v komentáři k videu, na kterém dostává facku od neznámého muže.

Totéž si myslí i řada dalších žen, které po zveřejnění nahrávky vyjádřily podporu. Mezi těmito ženami je i pařížská starostka Anne Hidalgová nebo francouzská ministryně pro genderovou rovnoprávnost Marlène Schiappaová.

Dvaadvacetiletá studentka architektury Marie Laguerrová video získala od kavárny, jejíž kamera celý incident zachytila, a zveřejnila ho i s komentářem, ve kterém situaci vysvětluje. Neznámý muž ji údajně na ulici obtěžoval sexuálními narážkami. Laguerrová na ně reagovala tím, že mu řekla, ať zmlkne. Muž po ní obratem hodil kus odpadku, ale netrefil se. Následně se vrátil a dohnal ji, aby jí vlepil facku.

Pařížský státní zástupce zahájil vyšetřování případu, dotyčného muže se ale dosud nepodařilo identifikovat.

Reklama

Doporučované