Hlavní obsah

Mládí vpřed: Chytil se Zadinou bojují o MS. Jsou bezstarostní, říká Červenka. Až moc, vadí trenérům

Hokejová reprezentace je plná mladíků: Probojují se nejzářivější z nich Filip Zadina a Filip Chytil i na světový šampionát?Video: Adam Sušovský

 

Reklama

aktualizováno •

Hokejová reprezentace by na mistrovství světa mohla odjet s nejmladším kádrem v historii. Důležité role třicátníků totiž přebírají Filip Chytil a Filip Zadina. Osmnáctiletí talenti ale neposlouchají jen chválu. Podle trenérů často chybují.

Článek

Deset dnů do odletu národního týmu na mistrovství světa v Dánsku se v širším kádru stále drží i čtyři hokejisté, kterým je teprve osmnáct let. Filip Chytil s Filipem Zadinou mezi nimi vyčnívají. A to nejen proto, že se na turnaji Euro Hockey Tour v Pardubicích blýskli góly a drzými průniky.

Chytil se v letošní sezoně stal nejmladším hokejistou, který nastoupil do NHL. Zadina je generační talent, a pokud se nic nezmění, bude také prvním Čechem od roku 2000, který na konci června pronikne v draftu NHL do elitní pětky.

Teď navíc oba bojují o to, aby se dostali do nominace české reprezentace na mistrovství světa.

„Já jim fandím, doufám, že budou hrát dobře. Samozřejmě na to mají, jsou to výborní hráči a velcí talenti,“ říká o nich třeba kapitán týmu Roman Červenka. Trenéři z bezstarostné hry mladíků ale tak nadšení nejsou. „Někdy jsou bezstarostní až moc. My bychom chtěli, aby přeskočili do dospělého hokeje. Mládí jim dává předpoklad více bruslit, bojovat. V taktické stránce ještě musí zapracovat. Teď je to ještě sranda, na mistrovství světa už ale nebude,“ říká Jaroslav Špaček.

Reklama

Doporučované