Hlavní obsah

Zázrak jmeném virtuální realita. Když se to s ní umí, i svaly v těle rostou rychleji

Pořad #ZDAVUVEN: Virtuální realita pomáhá léčit pacienta po těžkém úrazu. Podívejte se jak.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jakub Stejskal je všestranný podnikatel, který se momentálně zaměřuje na virtuální realitu. Tu chce dostat do různých oborů, jedním z nich je i zdravotnictví. V rehabilitačním ústavu Kladruby tak za pomoci virtuální reality léčí svého kamaráda po těžkém úrazu.

Článek

Začínal už na základní škole se zázvorovým pivem, pak skoro omylem založil firmu na deratizaci, vyhrál soutěž s veřejným osvětlením, založil úspěšný festival Kavárny naživo a dnes vede i Asociaci virtuální reality. Teprve 27letý podnikatel Jakub Stejskal se prostě nebojí zrealizovat jakýkoliv nápad.

Právě ve virtuální realitě vidí momentálně největší potenciál. Společně s kolegou Martinem Kotkem se snaží propojit virtuální realitu s různými obory.

Věří, že díky virtuální realitě by děti ve škole mohly snáz pochopit složitou geometrii, lékaři by si mohli vyzkoušet náročné operace bez rizika a pacienti po úrazu páteře se mohli snadněji vrátit do běžného života.

U těchto pacientů totiž při kombinaci cvičení a speciálního videa ve virtuální realitě dochází ke stimulaci zrcadlových neuronů a rychlejšímu nárůstu osvalení. Pacienti tak mají větší šance a rychlejší možnost uzdravení.

Pozor! Hledáme nové tváře do #ZDAVUVEN

Nové díly svěžího magazínu #ZDAVUVEN můžete v premiéře sledovat vždy v úterý od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované