Hlavní obsah

Mladý lupič skočil taxikáři do kufru, pak mu nastříkal sprej do očí. Podívejte se

Neznámý mladík si nebral servítky, taxikáři se do auta doslova „nakufroval“.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Policie hledá mladého lupiče, který okrádá řidiče na parkovištích u pražského hlavního nádraží. Lupič je velmi drzý, řidičům leze do aut a stříká po nich pepřový sprej.

Článek

Dvakrát mladíka zaznamenaly bezpečnostní kamery. Na záběry se můžete podívat ve videu v úvodu článku.

Neznámý muž postupuje vždy stejně. Oslovuje řidiče a žádá je, aby ho odvezli kamkoli mimo Prahu, případně kamkoli ve městě, ale aby to bylo daleko od hlavního nádraží. V jednom z kamerami zaznamenaných případů byl lupič neúspěšný a auto odjelo, aniž by byl jeho řidič okraden.

Ve druhém zaznamenaném případě ale přišel taxikář o dva mobilní telefony. Celou krádež přitom od začátku do konce zaznamenala kamera.

Taxikář přijel k nádraží pro ženu, která si ho objednala. Když nastoupila do auta a řidič dal její kufr do zavazadlového prostoru, pokusil se do vozu nepozorovaně nastoupit i neznámý muž. Vlezl do zavírajícího se zavazadlového prostoru. Toho si ale taxikář všiml a mladíka z auta vyhnal. Ten mu ale potom nastříkal do obličeje neznámou látku. Nejspíš šlo o pepřový sprej, protože taxikář se už pak nedokázal příliš bránit.

Mladík se několikrát pokusil s autem odjet. Neměl ale klíče, které si taxikář stačil vzít. Mladík tak z auta ukradl aspoň dva mobilní telefony a zmizel.

Policie prosí o pomoc veřejnost. Pokud někdo pachatele pozná, může poskytnout policii informace na lince 158.

Reklama

Související témata:

Doporučované