Hlavní obsah

Mluvící pes, Trump zmlácený palicí a banka vyloupená avokádem

Události dne autorským pohledem Jana Marka.Video: Jan Marek, AP, Reuters, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Výběr z pátečních zpráv podle redaktora Jana Marka.

Článek

Internetem otřásla zpráva. Pes promluvil. Video šestiletého stafordširského bulteriéra George se už šíří i světovými médii. Jeho šestatřicetiletá panička je na svého mazlíčka sice pyšná, po dvou letech pilování jednoho slovíčka k dokonalosti se z něj prý ale stal až neuvěřitelný pozér.

Kolébavé kroky nejtlustšího papouška na světě dnes mohou být už jedny z posledních. Kriticky ohrožený druh zasáhla další rána. Co je na vině?

Kakapo, jak se novozelándský druh celosvětově největšího papouška vážícího přes dvě kila jmenuje, dostal plíseň. Sedm nelétavých opeřenců na ni už zemřelo. Opravdu nešťastné ovšem je, že ze 214 zbývajících zástupců je 36 na veterině a sedmnácti byla předčasně diagnostikována nákaza.

Veletrh spotřebitelské elektroniky v Šanghaji ukázal mnohé vychytávky, největší pozornost ale přitahoval antistresový stánek, který ještě před včerejším ukončením veletrhu museli pro jeho kontroverznost zavřít. Návštěvníci na něj ale na internetu vzpomínají ještě dnes. Ulevit si v něm mohli mlácením kladivem do dřevěné hlavy Donalda Trumpa.

Pořádně za vyučenou by zasloužil sedmačtyřicetiletý muž v Izraeli, který vyloupil dvě banky s obarveným avokádem. Úředníky za přepážkou přesvědčil, že je to granát a bez peněz ho odpálí.

Francouzské město Marseilles oslavuje dva muže, kteří z hořící budovy zachránili tři děti. Videozáznam pořízený přihlížejícím ukazuje okamžik, kdy jeden ze zachránců visí za jednu ruku z balkonu a druhou podává svému kolegovi šplhajícímu po okapu půlroční nemluvně. Operace se zdařila a hasiči pak úspěšně evakuovali i matku dětí i dalších pět obyvatel domu.

Reklama

Doporučované