Hlavní obsah

Mnichovo Hradiště požádalo o dotaci na lávku přes Jizeru

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Mnichovo Hradiště na Mladoboleslavsku požádalo o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na stavbu nové lávky přes řeku Jizeru.

Článek

Mnichovo Hradiště (Mladoboleslavsko ) 5. dubna (ČTK) - Mnichovo Hradiště na Mladoboleslavsku požádalo o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na stavbu nové lávky přes řeku Jizeru. Náklady se budou dělit kromě Mnichova Hradiště také mezi Klášter Hradiště nad Jizerou, přispěje i automobilka Škoda Auto prostřednictvím svého nadačního fondu. Město ale stavbu podmiňuje právě získáním dotace, náklady se mají pohybovat kolem 14 milionů korun, řekl ČTK starosta Ondřej Lochman (Žijeme pro Hradiště).

Lávka má vzniknout v místech, kde existovalo přemostění minimálně od druhé poloviny 19. století až do začátku 90. let minulého století. Pokud půjde vše podle plánu, začnou na podzim přípravné práce, lávka by pak mohla být hotová příští rok.

Součástí projektu je také vybudování přístupové cesty na pravém břehu řeky směrem na Klášter. Přes lávku by v budoucnu měla vést páteřní cyklostezka Greenway Jizera, jejíž studie proveditelnosti v úseku od Bakova nad Jizerou do Svijan se nyní zpracovává.

Reklama

Související témata:

Doporučované