Hlavní obsah

Mniši z kláštera Shaolin v Česku: S tréninky začínáme už v pět hodin ráno

Mniši z kláštera Shaolin.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Mniši z kláštera Shaolin vystoupí v rámci světové tour i v České republice. Pro Seznam.cz ukázali, jak cvičí.

Článek

Jejich tour vyprodává stadiony po celém světě. Oslnili amerického prezidenta nebo britskou královnu. Řeč není o žádné světové kapele, ale o mniších z kláštera Shaolin z Číny. Své úchvatné schopnosti předvedou divákům v Čechách.

Na pohled nadpřirozené schopnosti se mniši z kláštera Shaolin v Číně učí řadu let. V místě, které je kolébkou kung-fu, tráví veškerý svůj čas. Vzdělávají se v něm, žijí v něm a samozřejmě trénují bojové umění i svého ducha.

„Vstáváme tak, abychom už v 5 hodin mohli cvičit kung-fu. Od 8:30 do 11:30 máme standardní vyučování, jako máte třeba vy. Od půl druhé do půl sedmé se opět cvičí kung-fu a probíhá fyzická příprava. Pak následuje takový mix vyučování a po 9. hodině je večerka,” přibližuje mnich z kláštera Shaolin.

Do kláštera se dostávají mniši na vlastní přání, nebo pokud je přivedou rodiče. Potom je ale nutné zjistit, zda dítě o takovou cestu stojí. K tomu slouží přijímací proces, kdy s dítětem komunikují představení kláštera. Nebo jej na nějaký čas vezmou, a pokud se ukáže, že dítě o takový život nestojí, z kláštera jej dobrovolně propustí. Většinou se vše odehraje už v raném věku.

Po několikaletém tréninku jsou schopní o svou hlavu zlomit železnou tyč nebo dřevěnou hůl, aniž by se zranili.

V Čechách vystoupí 28. února v Praze a 1. března v Brně.

Více informací o tom a o pravidlech života v klášteře se dozvíte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované