Hlavní obsah

Apple nakrátko překonal tržní kapitalizaci bilion dolarů. Aplikace informovala předčasně

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Důvodem mylného údaje byla chyba v aplikaci Akcie. Ačkoliv akcie Applu ve středu posílily na 201,5 dolaru, k překonání bilionové hranice bylo potřeba, aby cena akcie stoupla na 207,05 dolaru.

Článek

Aplikace Akcie z dílny společnosti Apple firmu chybně označila za první bilionovou společnost. Akcie Applu jako první překonaly nakrátko hranici 1 bilionu amerických dolarů (22 bilionů Kč). Aplikace o tom ale informovala dříve, než se tak skutečně stalo. Důvodem oznámení předčasného prolomení této hranice byla chyba v aplikaci, uvádí zpravodajský server The Independent.

Akcie americké společnosti Apple ve středu posílily o téměř šest procent na rekordních 201,5 dolaru. K překonání tržní kapitalizace jeden bilion dolarů bylo potřeba, aby cena akcie stoupla na 207,05 dolaru. Tuto hranici podle technologického webu The Verge překonala firma krátce před polednem místního času. Od onoho okamžiku ale hodnota začala padat a vrátila se zpět na původní úroveň.

Firmě pomohly výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí, které zveřejnila v úterý po uzavření trhů, zvláště pak výhled dalšího růstu. Akcie Applu od počátku letošního roku stouply o 17,5 procenta. Za úspěchem stojí hlavně nejnovější iPhone X.

Reklama

Související témata:

Doporučované