Hlavní obsah

Mobilní novinky z Barcelony: Samsung ukázal vyzyvatele iPhonu, Nokia oživila „banán z Matrixu”

Samsung v Barceloně ukázal vyzyvatele iPhonu, Nokia oživila „banán z Matrixu”. Video: Jolana Humpálová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Barceloně začal největší veletrh mobilních technologií Mobile World Congress. Hned v předvečer zahájení ukázali velcí výrobci své novinky.

Článek

Nejočekávanější byl nový Samsung Galaxy S9, tedy prémiový telefon největšího světového výrobce, který má tradičně konkurovat nejnovější řadě iPhonů od Applu. Stejně jako loni má displej přes celou přední stěnu.

Kromě klasické verze s úhlopříčkou 5,8 palce ukázal Samsung i větší verzi S9+, která má úhlopříčku obrazovky 6,2 palce. Stát by měly tyto telefony v základu se 64 GB pamětí 22, respektive 24,5 tisíce korun.

Svůj prémiový telefon pod označením 8 Sirocco představila také Nokia. Ta ale kromě toho opět ukázala jednu „resuscitaci”. Pod názvem Nokia 8110 4G se skrývá remake telefonu z roku 1996, který se proslavil ve filmu Matrix.

Zůstalo mu prohnutí, podle nějž se mu přezdívalo banán, kryt na tlačítka i hra Snake (neboli had). Protože jde o křížence chytrého a klasického telefonu, je jeho cena někde jinde. Prodávat by se měl za přibližně dva tisíce korun.

Jak oba zmíněné telefony vypadají a jak vidí vlajkovou loď Samsungu novinář serveru MobilMania.cz Jan Láska, uvidíte ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované