Hlavní obsah

Moderátorka Seznamu na palubě zakázaného letu. „Dětem nedal nikdo ani napít,“ hlásí z Turecka

Poslechněte si, jak Veronika Farářová popisuje situaci po nuceném přistání v Ankaře.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Mezi cestujícími, kteří kvůli zákazu letů nového Boeingu 737 MAX 8 nad Evropou uvízli na cestě, je i moderátorka Televize Seznam Veronika Farářová, která se vracela se spojem české společnosti Smartwings z Dubaje.

Článek

„Hodinu před přistáním nám pilot ohlásil, že musíme přistát v Istanbulu,” hlásí Veronika Farářová. „Po chvíli nám ale sdělil, že Istanbul je už přetížený a že musíme přistát v Ankaře.”

Po příletu do turecké metropole přes dvě hodiny pasažéři čekali na autobus. „Většina Čechů, co tady je, má s sebou děti. Takže ty byly úplně vyřízené, protože nedostaly ani vodu, o jídle nemluvím.” Teprve pak mohli nastoupit do autobusu a čekala je hodinová cesta z letiště do města.

„Komunikace není dobrá, máme čekat na hotelu,” popisuje Farářová.

Evropa na svém území zakázala létat Boeingu 737 MAX 8 a 9.Video: Seznam Zprávy

Kromě letadla z Dubaje postihl zákaz i pasažéry dalšího stroje Smartwings, který letěl z Kapverd, ten musel přistát v Tunisu.

Během letu totiž obě letadla zastihlo rozhodnutí Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA) o zastavení provozu tohoto typu letounů kvůli obavám o bezpečnost. Přepravce pro cestující poslal letadla jiného typu.

První letadlo, které letělo z Kapverdských ostrovů, bylo odkloněno do Tunisu. „Pro cestující z tohoto letadla bylo vysláno náhradní letadlo jiného typu, které přistálo v Praze dnes ráno,“ uvedla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Druhý boeing z Dubaje skončil v Ankaře. Společnost Smartwings zajistila cestujícím ubytování v hotelu, do Česka mají podle mluvčí dorazit náhradním spojem během dneška.

Reklama

Související témata:

Doporučované