Hlavní obsah

Hvězdný moderátor obviněn z obtěžování. Dobrý člověk, řekl Trump

Slavný americký politický komentátor Bill O'Reilly čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a úplatkářství.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Politického komentátora Bill O'Reillyho obvinilo pět žen. Nabídl jim peníze, když budou mlčet.

Článek

Hvězda televizního kanálu Fox News Bill O'Reilly i celá stanice čelí velkému skandálu.

Podle deníku The New York Times moderátor sexuálně obtěžoval ženy a poté jim se zaměstnavatelem, společností 21st Century Fox, nabídl za utajení aféry 13 milionů dolarů, tedy bezmála 330 milionů korun.

Sám moderátor nevyloučil, že ženám peníze dal. Prý se musel takové kontroverzní záležitosti zbavit, aby uchránil své děti.

Americký prezident Donald Trump se Billa O'Reillyho zastal. „Myslím, že ho dobře znám. Je to dobrý člověk. Podle mě neudělal nic špatného," okomentoval situaci prezident.

O dvou případech O'Reillyho obtěžování se vědělo už dříve, další tři odhalily The New York Times na začátku dubna.

Moderátora obvinily ženy, které s ním pracovaly anebo se objevily v jeho pořadu. Vypověděly, že se je pokoušel líbat, i když daly najevo odpor, že po nich žádal koupi erotických pomůcek, volal jim s vidinou sexu po telefonu nebo jim nabízel lákavé pracovní příležitosti výměnou za sexuální služby.

Úspěšnou talkshow The O'Reilly Factor, která se vysílá na Fox News Channel, denně sledují průměrně 4 miliony diváků. Inzerenti však kvůli aféře stahují z O'Reillyho pořadu reklamu. Jedná se především o automobilové firmy a menší oděvní společnosti. Zatím přišla talkshow o zhruba třicet inzerentů a další přibývají. Mezi nimi jsou i značky jako BMW, Huyndai, Mercendez-Benz nebo Lexus.

Tvůrci pořadu ale věří, že tato krize rychle pomine a že se inzerenti vrátí, až se situace uklidní.

Reklama

Související témata:

Doporučované