Hlavní obsah

Módní ikona Nesvadbová v holinách: Co dělá slavná spisovatelka, když zrovna netvoří?

Bára Nesvadbová se nebojí vyměnit lodičky za holínky.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Umí poradit, pobavit i poskytnout pomocnou ruku. Bývalá šéfredaktorka módního časopisu Harper's Bazaar Bára Nesvadbová je vzorem pro mnoho žen. V pořadu Moje místa nechala kamery Seznamu nahlédnout do svého soukromí.

Článek

Milující matka patnáctileté Bibiany nám odtajnila svá oblíbená místa. Pokud byste čekali nablýskané fotoateliéry a nákupy luxusního oblečení, pak vás trochu zklameme.

Bára se nebojí vyměnit lodičky za holiny a pomáhat těm, kteří její pomoc potřebují. Třeba na farmě v Ledci, kterou pravidelně navštěvuje. A to nejen kvůli lásce ke zvířatům, ale právě kvůli lásce k lidem.

„Je to hezká příležitost pro to, aby se lidé s handicapem setkávali s většinovou společností. To je místo, které každého těší,“ říká.

V Měchenicích kousek od Prahy nám dovolila nahlédnout do svého domu a představila některé z domácích mazlíčků. Ukázala i stůl, u kterého píše všechny své knihy. Ručně, bez počítače nebo psacího stroje.

„Když píší muži, jsou rodinou uctíváni, když píší ženy, je to většinou v noci, když mají uklizeno a všichni ostatní spí.“

Jak oblíbená spisovatelka snášela tvrdou kritiku svého otce, fenomenálního autora sci-fi Josefa Nesvadby? Jak pomáhá pracovat lidem s lehkým mentálním postižením? A proč jako malá milovala Vlastimila Harapese? Nejen to se dozvíte v pořadu Moje místa.

Pořad Moje místa sledujte premiérově každý pátek od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované