Hlavní obsah

Modrá noční obloha vyděsila New York. Policie uklidňovala, že nejde o mimozemšťany

Výbuch transformátoru zbarvil newyorské nebe do modra.Video: Martin Zíta, Reuters

 

Reklama

Výbuch připravil o dodávky elektrické energie letiště LaGuardia, které muselo na hodinu zastavit provoz.

Článek

Mimozemská invaze? Nikoli. Výbuch transformátoru. Tak americká média glosují noční incident v New Yorku, při kterém se nebe zahalilo do jasně modré barvy.

Transformátor explodoval a shořel v elektrárně v newyorské čtvrti Queens. Podle americké televize CNN požár trval několik málo okamžiků a nezpůsobil větší škody nebo zranění. Přestože samotná exploze podle očitých svědků otřásla budovami a způsobila v ulicích chvilkovou paniku.

Newyorští hasiči podle CNN také uvedli, že za výbuchem stála technická závada, nikoli třetí strana.

Výrazně modrou oblohu bylo podle amerických médií možné sledovat nejen v Queensu, ale například až na Manhattanu nebo v New Jersey.

Přibližně na jednu hodinu mezi půl desátou a půl jedenáctou večer v důsledku výpadku elektřiny muselo svůj provoz přerušit letiště LaGuardia, které sídlí právě v Queensu. Výpadek podle představitelů letiště postihl všechny terminály.

Výpadek ale podle CNN neohrozil na letišti provoz jako takový. Řídicí věže se po přerušení dodávek komerční energie přepojily na záložní generátory. Pracovníci letiště tak mohli komunikovat se stroji ve vzduchu bezproblémově.

Reklama

Související témata:

Doporučované