Hlavní obsah

Mohl k nám létat Amazon a měla bych nohy na stole, říká ředitelka Letiště Pardubice

Rozhovor s Hanou Šmejkalovou, ředitelkou Letiště Pardubice.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ředitelka Letiště Pardubice Hana Šmejkalová byla hostem Petry Krmelové v pořadu Ženský byznys. Přestože na letišti opravovali na podzim dva měsíce ranvej, přišli kvůli tomu o 70 letů a klienty velmi těžce lákali zpátky, za loňský rok nakonec odbavili z nového moderního terminálu téměř 150 tisíc cestujících. Takže spokojenost.

Článek

Co ale Pardubickým stále chybí, je nákladní doprava. Usilovně proto hledají investora. Schází totiž potřebná infrastruktura. „Je tady spousta velkých firem, ERA, Foxconn, Synthesia, cargo sem určitě patří. Navštívili nás zástupci společnosti, že by k nám létala letadla od Amazonu, jenže my máme ranvej dlouhou jen dva a půl kilometru, což nestačí, takže jsme se nemohli dohodnout. Jinak už jsme tam měli dva roky Amazon a možná bych i ty nohy na stůl hodila,“ stýská si Hana Šmejkalová.

2. část rozhovoru s ředitelkou Letiště Pardubice Hanou Šmejkalovou.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Amazon sice ne, cargo v menším ale ano – doufají ve městě perníku. Ředitelka letiště ale obratem vyjmenovává, co by to obnášelo: „Prodloužit dráhu, vybudovat tam cargo terminál, dobudovat haly, ve kterých se může skladovat, musí se dobudovat příjezdová komunikace, aby vůbec měli kudy najíždět, je to otázka velkého projektu a peněz.“

Významným krokem pro regionální letiště bylo zařazení do dopravního uzlu Pardubic, který propojuje jednotlivé přepravní možnosti, od vodní dopravy až po leteckou.

Celý rozhovor v Ženském byznysu v úvodním videu. Byznys v TV Seznam můžete sledovat každý den ve 14 a 21:30.

Reklama

Související témata:

Doporučované