Hlavní obsah

Mohl po Zidanovi převzít Real Madrid. Vycházející trenérská hvězda Německa ale odmítla

Foto: Profimedia.cz

Julian Nagelsmann trénuje v Hoffenheimu už třetí sezonu i Pavla Kadeřábka.

Reklama

Německý Hoffenheim se dostal poprvé v historii do Ligy mistrů. Nabídku vítěze milionářské soutěže ale trenér Julian Nagelsmann nepřijal.

Článek

Hrával za mládežnické týmy Mnichova 1860 a Augsburgu. Už v devatenácti letech ale musel kvůli přetvrvávajícím problémům s kolenem ukončit kariéru. A tak se Julian Nagelsmann vrhl s vervou do trénování. Lepšího mentora si navíc nemohl přát. V Augsburgu se zaučoval u Thomase Tuchela, který se v polovině května upsal Paris St. Germain.

Do víru dospělého fotbalu ale skočil rovnýma nohama. Na podzim 2015 ho vedení Hoffenheimu jmenovalo s platností od nadcházejícího ročníku hlavním koučem. Dočasný trenér Huub Stevens ale v únoru 2016 odstoupil kvůli zdravotním problémům.

Nagelsmann se tak v 28 letech stal nejmladším koučem v historii Bundesligy. Místo rekordů a světel reflektorů však musel řešit tenký polštář sedmi bodů na sestupové pozice. Baráži se ale dokázal vyhnout, loni pak vyletěl s Hoffenheimem až na čtvrté místo, a to přestože v létě přišel o hvězdy Niklase Süleho a Sebastiana Rudyho. Letos z toho byla nakonec třetí příčka a postup do Ligy mistrů. Celé tři roky s ním prožil i český reprezentant Pavel Kadeřábek.

Podle deníku Bild se Nagelsmannovi po odchodu Zinédina Zidana ozval hvězdný Real Madrid. Třicetiletý německý kouč ale odmítl. A nelze se mu divit. Ačkoliv je považovaný za jednu z nejzářivějších vycházejích hvězd a zajímal se o něj také Arsenal nebo Borussia, bílý balet by pro něj byl teprve druhou trenérskou zastávkou mezi dospělými.

Madridský velkoklub se tak rozhlíží dále. Jak uvedl Tuttosport, vedení Realu oslovilo také trenéra Juventusu Massimiliana Allegriho. Padesátiletý Ital vyhrál se „Starou dámou” čtyřikrát Serii A a u kormidla Juventusu chce i nadále zůstat. Ve hře je tak stále bývalý kouč Arsenalu Arsène Wenger, který by rád v trenérské kariéře pokračoval.

Nastoupit do horkého křesla po Zinédinu Zidanovi bude ale pro kohokoliv extrémně náročné. Hráčská legenda bílého baletu měla velký respekt u všech hvězd včetně Cristiana Ronalda, Zizou se ale hlavně zapsal do historie jako trenér. K titulu v La Lize přidal i čistý hattrick v Lize mistrů.

Reklama

Doporučované