Hlavní obsah

Mohly by deprese zastavit trestní stíhání i v kauze Čapí hnízdo? Lenka Bradáčová vysvětluje novinku v trestním řádu

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová na Seznamu. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská vrchní státní zástupkyně ve Výzvě Jiřího Kubíka mluví nejen o žhavé politické kauze, ale i o změnách v trestním řízení a pojistkách, aby se v Česku nestíhalo na objednávku.

Článek

Lenka Bradáčová před pár dny oznámila, že v souvislosti s loňskou novelou trestního řádu bylo nutné zastavit stíhání v několika kauzách. „Objevily se případy, kdy sám obžalovaný vyhledá lékaře a je léčen až v souvislosti s probíhajícím trestním řízením před soudem za současného užívání většího množství léků a léčebných metod. Tvrdí, že má deprese z trestního řízení,“ uvedla Bradáčová na Aktuálně.cz.

Ve Výzvě odpovídá na otázky, kolik takových případů zaznamenala, zda se to týká i některého z obviněných v kauze padesátimilionové dotace na farmu Čapí hnízdo, která komplikuje život premiérovi Andreji Babišovi, a také na to, jak v souvislosti s touto politicky citlivou kauzou vnímá slova potencionální adeptky na novou ministryni spravedlnosti, poslankyně hnutí ANO Taťány Malé. Ta nedávno prohlásila, že by se případ Čapí hnízdo mohl „posunout o čtyři roky, než budou nové volby, a nic by se nestalo“.

Jak rychlá je v Česku spravedlnost? Zlepšuje se tu vymahatelnost práva? Jaké existují pojistky, aby nebylo možné policii a žalobce využívat na politickou objednávku, jak tvrdí prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš? Sledujte rozhovor ve videu umístěném nahoře.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Reklama

Doporučované