Hlavní obsah

„Moje statečná máma pochopila, že musím jít dál.“ Tomáš Klus ukáže místa jeho srdce

„Plaval jsem a dělal atletiku. Když mi bylo deset, trenér Ivo Konvička řekl: Z tebe bude pětibojař,” vzpomíná Tomáš Klus v pořadu Moje místa, který můžete v premiéře sledovat v úterý 5. března od 20:00.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na natáčení v ocelovém Třinci, krajiny jeho dětství, jsme čekali půl roku. Tomáš Klus se totiž ze svého rodného kraje odstěhoval v patnácti letech a moc často se sem nedostane.

Článek

Měl za sebou dva více než tříhodinové koncerty, přesto nám Tomáš Klus v Třinci ukázal všechna místa důležitá pro jeho dětství: Klepadlo, u kterého se scházel s kamarády pod balkónem tehdejšího bytu Klusových. Školu, před kterou prozradil, jak se z baby stal chlapákem. Náměstí, kde v podloubí dostal (a dal) první pusy. Nádraží, odkud v patnácti odjel do „velkého" světa. „Do Prahy, do Prahy a do Prahy. Vyprovodila mě moje statečná máma, která pochopila, že musím jít dál.“ Její statečnost vyzdvihuje hlavně proto, že po smrti dcery a pak i manžela jí zůstal právě jen Tomáš.

V Praze žil Tomáš na několika místech. Pozval nás na to nejdůležitější: do podkrovního bytu v Nuslích, kde vzniklo jeho „album hitů“ Racek, kam si přivedl dívku svých snů – dnes manželku Tamaru – , a kde návštěvy zdobily zdi obrázky a nápisy.

Co o sobě prozradí Tomáš? A co prozradí jeho učitelky a školnice ze základní školy, trenér, muzikantský sparing partner a manželka? A jak se do natáčení zapojí jeho tři děti?

Dívejte se na pořad Moje místa, Televize Seznam ho v premiéře vysílá vždy v úterý ve 20 hodin. Pak následuje otevřený rozhovor v pořadu Intimní zpovědi.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované