Hlavní obsah

Molitanové betony a kšiltovka místo lapačky. Hokejový brankář v Třinci vyhnal děti do ulic

Podívejte se na turnaj, který pro děti v Třinci uspořádala jedna z hvězd Tipsport extraligy.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Na betonových hřištích v Třinci se hrál hokej jako za starých časů, na čtyři desítky dětí vyhnal do ulic brankář extraligových Ocelářů a člen širšího kádru české reprezentace Šimon Hrubec. Podívejte se, jak se mu to povedlo.

Článek

Gólmani s molitany na nohou a kšiltovkou místo lapačky, v poli kluci i holky jen s hokejkou. V devadesátkách hrálo takhle hokej snad každé malé dítě, dnes jsou betonové plácky v českých městech až podezřele prázdné. Alespoň to si řekl extraligový brankář Šimon Hrubec a v Třinci, kde působí a odkud ho tamní Oceláři vystřelili i do hokejové reprezentace, se rozhodl děti vyhnat do ulic.

„Když projíždím městem, vidím spoustu volných plácků, ale nejsou tam děti. Říkali jsme si, že je musíme dostat zpátky do ulic, aby si vzaly hokejku a tenisák a našly nové kamarády. Že by si mohly jít zahrát hokej a trochu se rozhýbat,” říká Hrubec.

Spolu se svými kamarády na vlastní triko a později i s podporou města uspořádal sérii čtyř turnajů, které nadchly děti i jejich rodiče.

Děti třetích až pátých tříd se v průběhu července scházely na hřištích v Třinci a Jablunkově, aby si spolu pod dohledem třinecké hvězdy zahrály hokej „postaru”. Akce vyvrcholila v neděli, závěrečného turnaje se zúčastnily téměř čtyři desítky dětí. Zahrály si o pohár, na jehož podstavec budou vyryta jména vítězů, i několik individuálních trofejí. Ve snaze, aby se děti seznámily a našly mezi sebou nové kamarády, přitom i složení jejich týmů určil los.

„Mám hroznou radost, když vidím, že děti přišly, a baví to i rodiče, kteří to prožívají. Píšou nám děti na Instagram, kdy budou moct hrát další zápas. Má to jenom pozitivní ohlasy, jsem z toho až překvapený,” řekl Hrubec TV Seznam přímo na místě. Příští rok v akci hodlá pokračovat.

Dřina a zábava i bez ledu. Brankář hokejové reprezentace vám ukáže, jak se trénuje přes léto.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované