Hlavní obsah

Monkey Business se připravují na jarní turné. Jak to vypadá při jejich zkoušce?

Kapela Monkey Business nezkouší klasicky několikrát týdně, spíše se sjede na delší soustředění jednou za pár měsíců.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kapela Monkey Business se připravuje na své jarní turné. Štáb Slavných byl u toho.

Článek

„Tak prosím vás, vážení diváci. Nyní se nacházíme ve zkušebně Monkey Business. Nezkouší tu jen Monkey Business, ale i další kapely, které si tento prostor pronajímají. To vás asi ale nezajímá. Teď tu zkouší Monkey Business,” přivítal nás ve zkušebně energicky zpěvák Matěj Ruppert.

Kapela v současnosti absolvuje své jarní turné. Jeho přípravy jsme mohli natočit přímo v jejich zkušebně v Praze.

„Je pravda, že skupina Monkey Business nezkouší takovým tím klasickým způsobem, že bychom se scházeli dvakrát třikrát týdně. Většinou tak jednou za ty tři měsíce si uděláme několikadenní soustředění, kde pilujeme nové písničky nebo třeba ‚repec‘ na letní šňůru po festivalech nebo podzimní část turné a tentokrát na jarní část turné,” přibližuje způsob zkoušení Matěj Ruppert.

Během turné projedou takřka celou zemi.

„Tak my už jsme teď začali, byly koncerty v Havířově a ve Frýdku-Místku. A teď třeba 10. února hrajeme v Českých Budějovicích. A pak to samozřejmě jde sakumprásk skrz celou republiku, už se na to těšíme,” informuje Matěj Ruppert.

Kapela pracuje i na novém albu. Datum vydání je však zatím nejasné.

„Já bych nerad něco konkrétního sliboval, ale už jsme celkem daleko. Máme těch písní dost a byl bych rád, kdyby to album vyšlo v pozdním jaře dnešního roku. Už jsme docela daleko, máme asi 9 písniček hotovejch,” shrnuje Matěj Ruppert.

Více o přípravách nebo zákoutích zkušebny se dozvíte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované