Hlavní obsah

Monty Pythonův létající cirkus, Banksyho šimpanzi v parlamentu a nová deska Nicka Cavea

Den očima Evy SoukeníkovéVideo: Eva Soukeníková., Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 4. října vybírala redaktorka Eva Soukeníková.

Článek

Donald Trump je už frustrovaný z médií, která nehovoří v jeho prospěch

Ukrajina, impeachment, demokraté, Schiff, ústavní žaloba, Čína… Donald Trump to poslední dobou nemá zrovna jednoduché. A americká média mu v tom moc nepomáhají. Prostě nereportují tak, jak by si přál. Proto prezident uvažuje o založení vlastní televizní stanice. Že prý bude vysílat jako Rádio Svobodná Evropa a konečně lidem ukáže pravdu.

V sobotu oslavíme padesát let od prvního dílu Monty Pythonova létajícího cirkusu

Je to tak. Uplynulo už padesát let od chvíle, kdy britská stanice BBC vpustila do světa dnes už kultovní komediální skupinu. Ohromně nekorektní skeče, o jejichž natočení by si dnes nikdo nedovolil ani přemýšlet, měly podobný vliv na satiru asi jako Beatles na muziku.

A Velká Británie a její smysl pro humor ještě jednou

V Londýně se vydražilo slavné plátno street artového umělce Banksyho Přenesený parlament. Výjev britského parlamentu, ve kterém místo poslanců vystupují šimpanzi, se kvůli brexitovým tanečkům stal více než aktuální. Jeho cena tak narostla na astronomickou částku 9,9 milionu liber, tedy v přepočtu 287 milionů korun.

Na pořádnou podzimní depresi tu je nové album Nicka Cavea

Australský hudebník vydává po třech letech svůj osmnáctý počin, tentokrát dvojalbum Ghosteen. V sedmdesátiminutové hudební depresi Nick Cave zhmotňuje vlastní rodinnou tragédii, při které mu zahynul syn Arthur.

Ukončeme to trochu odlehčeně

Environmentální aktivistická skupina Extenction Rebellion se snažila nasprejovat britské ministerstvo financí. Tak trochu se jim splašila hadice a 1 800 litrů falešné krve se rozprsklo po samotných aktivistech a všude po chodníku. Ale jak se to říká, myšlenka se cení.

Reklama

Doporučované